Zvonuri de campanie! Liviu Macovei candidat comun al PNL și USR ?

Se aude prin târg și pe la unele colțuri că liberalii de pe aceste meleaguri pregătesc o strategie proaspătă de alegeri, nu că aia veche ar fi început să mucezească. Spun unele gurițe, deci, că PNL vede o strategie cu totul nouă după ce piesa de 88 de milimetri, Liviu Macovei, a preferat să se alăture echipei USR.


Așadar, am aflat că Ion Ștefan, așa mic cum e, are ambiție măricică și nu vrea să renunțe cu nici un chip de la a-și satisface caprițul unei noi candidaturi la Primăria Focșani, chiar dacă mai mulți liberali, oameni cu anumită greutate în partid, nu sunt de acord cu acest lucru. Și pentru că USR a început să prindă puteri ca Greuceanu pe islazul lui Marian, s-a născut o intrigantă idee: aceea ca PNL și USR să aibă un candidat comun... dar nu la primărie, ci la consiliul județean.


Cu alte cuvinte, strategia ar fi ca Liviu Macovei (USR) să candideze împotriva lui Oprișan, sprijinit de PNL, însă cu șanse de reușită – zero, în timp ce Ion Ștefan ar urma să-și măsoare cravata cu cea a candidatului PSD (nu știm cine va fi la anul) sprijinit de USR, de asemenea, cu șanse mici de izbândă. De ce mici? Pentru că o parte din electoratul care a votat în 2016 pentru Ion Ștefan va vota acum pentru Liviu Macovei și USR, din simplul motiv că nu a votat pentru Ion Ștefan, ci împotriva PSD.


Micuța stratagemă nu e lipsită de viclenie. Aceasta ar îndepărta, astfel, pericolul unui alt candidat venit din partea dreaptei, culoarul rămânând liber pentru patronul de la Balcanic, deputatul Ion Ștefan, care ar strânge toate voturile pentru primărie, cele ale votanților PNL plus cele ale oamenilor care s-au săturat de PSD (poate și alții). Liviu Macovei ar fi tras pe linie moartă întrucât o candidatură la CJ ar fi doar una de dragul sportului.


Năstrușnica idee ar avea ceva sorți de izbândă doar dacă USR ar fi dispusă să renunțe la candidatura pentru primărie în avantajul PNL, ceea ce nu credem. Ar mai fi și o altă variantă care ne aparține: PNL să sprijine USR pentru Focșani, deci pe Liviu Macovei, Ion Ștefan să mai stea o rundă în Camera Deputaților iar la CJ să candideze Cătălin Toma. Hai, că se poate!

 

Adauga comentariu