Ziua Eroilor - fără coroane de flori la Mărășești. Primarul Chitic nu a avut mărunt!

Ziua Înălțării Domnului a trecut așa cum a venit peste orașul Mărășești, acolo unde se află și mausoleul cu același nume, clădit întru slava eroilor neamului (păi, nu?). Că tot veni vorba, în aceeași zi, pe 6 iunie, se comemorează Ziua Eroilor, dată stabilită nu de epigonii contemporaneității, ci de un decret emis în 1920.

După cum știe toată lumea, Mausoleul de la Mărășești reprezintă un reper istoric pentru națiunea română, un loc în care politicieni fățarnici și cetățeni simpli se adună pentru a pomeni sacrificiul înaintașilor. Iată că de data aceasta criza a lovit primăria din Mărășești, damblagind serios bugetul comunității. Nu că orașul Mărășești ar fi unul bogat, nici pe departe, vremurile alea s-au dus odată cu „cel mai iubit fiu al neamului”. Acum, în zilele „celui mai iubit vrâncean”, năpasta s-a abătut neiertătoare peste comunitatea de la Mărășești.

Un exemplu elocvent este faptul că în ziua de 6 iunie, Ziua Eroilor, administrația condusă de primarul Chitic „sună întotdeauna de două ori că suni degeaba” nu a marcat evenimentul cu tradiționalele coroane de flori, așa cum obișnuiește tot politicianul în ziua de azi. Veteranii de război au rămas cu ochii în soare, Chitic și-a văzut de liniștea sa domestică, pacea eroilor aflați în odihnă veșnică la mausoleu fiind tulburată doar de cântarea unui preot militar.

Vă dați seama în ce situație se află administrația din Mărășești dacă n-au fost bani nici măcar de o singură coroană de flori amărâtă? Nu că politicienii de ar fi mari patrioți, dar așa, ca gest. Mai bine păstrau ceva din florile care s-au distribuit gratuit și electoral pe străzile orașului de 1 martie.

Adauga comentariu