Zeci de mii de lei cheltuiți de Primăria Focșani pentru 24 ianuarie. Majoritatea banilor se va duce pe fulare, cocarde, steaguri și stegulețe!

În ceea ce o privește, municipalitatea se află pe ultima sută de metri în a asigura logistica necesară pentru desfășurarea în bune condițiuni a zilei de 24 ianuarie. În aces sens au fost prevăzute diverse achiziții, banale la o primă vedere, dar foarte importante dat fiind evenimentul care va avea loc joi, în Piața Unirii din Focșani.


O primă achiziție care ne-a atras atenția este alocarea a 38.637 lei pentru achiziționarea unui decor, cam ca la teatru, adecvat cu sărbătorirea Unirii de la 1859. Firma care se va ocupa este una cu laaargă obișnuință în a căpăta contracte de la primărie, respectiv CASPRO PUBLICITATE. Cei 8.225 de euro vor fi folosiți pentru realizarea unor butaforii gen „bornă de oraș”, „casă și figurine de epocă”, „turn” dar și pentru instalarea mai multor panouri, a unui banner și a unui podium.


O a doua achiziție făcută de primărie constă în două meshuri printate, cu montaj inclus, cumpărate de la aceeași societate pomenită mai devreme. Potrivit contractului, CASPRO va încasa modesta sumă de 13.400 de lei (2.852 de euro), bani care ajung unei familii din clasa mijlocie să-și petreacă vacanța în Bulgaria sau Grecia.


Ce-ar fi sărbătorirea zilei de 24 ianuarie fără celebrele fulare tricolore? N-ar fi păcat să nu-i vedem pe deputați, senatori, șefi de partide și instituții de stat ori alte lighioane politice sugrumându-și grumazurile cu bucăți de stofă în culorile drapelului național, purtate în semn de respect și dragoste față de înaintașii de la 1859? Nu vă faceți griji, acești epigoni vor avea ce-și atârna la gât, întrucât primăria va cumpăra 1.500 de fulare în valoare de 17.250 de lei, cam 3.700 de euro. Societatea care va furniza serviciile este VOGUE EVENTS INTERNATIONAL SRL.


Tot VOGUE va încasa și 4.380 de lei, contravaloarea a 600 de cocarde personalizate cu grafica Unirii de la 1859, și încă 3.500 de lei, bani ce vor asigura fluturarea a 2.500 de stegulețe tricolore din plasic. Alături de acestea vor fâlfâi (în mărime naturală) 500 de drapele naționale și 500 de steaguri ale Uniunii Europene, toate înfipte în o mie de lănci. Întreaga achiziție va mai scoate din bugetul local suma de 38.200 de lei, respectiv 8.165 de euro.

 

 

Adauga comentariu