Zece pentru magistratură: grefieri și consilieri juridici din Vrancea vor susține ultima probă a concursului pentru admitere în profesie

Juriștii cu experiență din Vrancea nu s-au îngrămădit anul acesta la concursul pentru admiterea în magistratură. Doar 17 persoane - avocați, consilieri juridici și grefieri din județ - și-au înscris dosarele pentru acest concurs, iar acum, pentru ultima probă, au rămas în cursă zece. O parte din cei care au plătit taxa de examen nu s-au mai prezentat la prima probă.

Acum, zece juriști care au vechime în specialitate de cel puțin 5 ani vor suține proba interviului din 28 iunie - 5 iulie, iar pe 8 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Este vorba despre mai mulți grefieri din instanțele și parchetele din județ, dar și consilieri juridici, parte din ei participând și în anii anteriori la acest concurs.

Oficial, prin acest concurs se urmărește ocuparea la nivel național a 34 de posturi de procurori și 48 de judecători. În Vrancea este un singur post de procuror, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, fiind propus însă și unul la PJ Focșani. În ceea ce privește posturile de judecător din județ, s-a considerat că este urgent doar unul la Judecătoria Panciu, chiar dacă au fost propuse și la Judecătoria Focșani.

Adauga comentariu