Vrâncenii vor să fie pregătiți cu mic cu mare. Cum arată Caravana „Fii pregătit”: FOTO/VIDEO

Copii s-au distrat de minune la Caravana SMURD „Fii pregătit”, care ieri și astăzi a poposit în Mărășești și Focșani. Mai sunt încă două zile în care cei mai mici dintre vrânceni pot participa la activitățile distractive organizate cu ocazia evenimentelor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea pentru celebrarea „Zilei aniversare a unității”. Distracția se îmbină însă cu acumularea de cunoștințe importante: cei prezenți pot afla mai multe despre cum trebuie să reacționeze în cazul producerii unor dezastre naturale, cum ar fi cutremurele sau inundațiile, dar și modul în care pot oferi primul ajutor de bază și aplica manevrele de resuscitare. 

Ieri, Caravana s-a aflat la Mărășești pentru prima dată, iar zeci de persoane au asistat la cursurile de prim ajutor în situații de urgență prezentate în Centrul mobil de pregătire a populației. Nu doar copiii au fost interesați de activități, ci și adulții care îi însoțeau.


Potrivit ISU Vrancea, Caravana își continuă și zilele următoare periplul prin județ. Luni, între orele 10.00 - 14.00, va staționa în orașul Odobești, pe str. Ștefan cel Mare nr.40 (în centrul orașului), iar marți, între orele 10.00 - 14.00, va fi prezentă în comuna Vulturu, sat Boțîrlău, la inaugurarea Punctului de Lucru Vulturu. 

Astăzi, caravana a fost însă în Focșani, în parcarea din fața Casei de Cultură „Leopoldina Bălănuță”.

Cursuri de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență sunt susținute în interiorul unui centru de formare mobil cu o capacitate de 40 de persoane și dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. 

Caravana SMURD “Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Adauga comentariu