Vranceaqua II, contractul numărul 10. Urmează lucrări de apă și canalizare în alte șase localități

Azi, în cadrul unei conferințe desfășurate la Consiliul Județean Vrancea, a fost semnat ultimul contract în cadrul proiectului Vranceaqua – etapa a II-a, adică „Rețele apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani”, în valoare de aproximativ 32 de milioane de euro. Banii vin în proporție de 85% de la Uniunea Europeană și vor fi folosiți pentru lucrări care ar trebui să îmbunătățească viața a 30.400 de locuitori din Vulturu, Tătăranu, Măicănești, Nănești, Biliești și Suraia.

Acest ultim contract vine ca o continuare a Vranceaqua - etapa I și este cuprins în proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro. Proiectul cuprinde 10 contracte de lucrări, la sistemele de alimentare cu apă și la cele de canalizare 19 localități din județul Vrancea.

Lucrările pentru contractul „Rețele apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani” vor fi efectuate de Asocierea Tancrad - Vega 93, în contract stipulându-se că perioada de execuție este de 36 de luni, perioada de garanție fiind tot de 36 de luni.

Adauga comentariu