Vrâncean la vrâncean nu-și scoate ochii! Varujan Vosganian în vizită la Focșani: „Fără Tudorel Toader nu am fi avut o reformă a justiței!”

Deși este deputat de Iași, Varujan Vosganian a dat o raită prin orașul copilăriei sale, Focșani, unde s-a oprit să se întâlnească cu simpatizanții și presa. Scopul acestei vizite nu reprezintă chiar o surpriză pentru cei din orașul de pe Milcov. Nu de puține ori, Varujan Vosganian a venit la Focșani pentru a participa la diverse evenimente culturale.


De data aceasta, motivul haltei sale a fost candidatura la europarlamentare. Politicianul speră să intre în Parlamentul European ca reprezentant ALDE, pe lista căruia se regăsește abia pe locul cinci după Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber și Ovidiu Silaghi.


Nu am fost surprinși să aflăm cu ocazia acestei întâlniri că Varujan Vosganian îi poartă lui Tudorel Toder un infinit respect, alimentat poate de faptul că ministrul Justiției își trage, la rândul său, seva din Vrancea. Lăsând la o parte faptul că deputatul a respins moțiunea îndreptată împotriva lui Tudorel Toader, Varujan Vosganian consideră că fără ministrul vrâncean al Justiției națiunea nu ar fi rămas fără o reformă a justiței.


„Consider că fără Tudorel Toader nu am fi deschis atât de tranșant, atât de ferm chestiunea reformei în justiție și-am fi continuat să ne învârtim în jurul ei așa cum învârți măslina cu furculița în farfurie. (...)Deciziile date în ultimul an și jumătate, unele dintre ele sunt istorice și arată că judecătorii, în sfârșit, sunt eliberați de intimidări, de șantaje, de dosare mai mult sau mai puțin contrafăcute. Și asta se datorează modului în care Tudorel Toader a condus evaluările capilor procuraturii”, a spus deputatul ALDE Varujan Vosganian.


Cât despre apropiatul referendum, politicianul îl socotește nu un exercițiu de democrație și o incriminare a corupției, ci o făcătură prin care se încalcă recomandările Comisiei de la Veneția prin suprapunerea sa cu alegerile europarlamentare.

 

 

Adauga comentariu