„Vrancea - Timpul anotimpurilor”, film realizat de o echipă româno-italiană, care prezintă tradiții și obiceiuri din Soveja, Călieni, Lepșa și Nereju

Județul nostru, așa cum puțini l-au văzut, este prezentat într-un film de 25 de minute, cu imagini surprinse în Soveja, Călieni, Lepșa și Nereju, acolo unde tradițiile și obiceiurile s-au păstrat în timp. Vrancea - Timpul anotimpurilora fost postat în avanpremieră pe pagina Soveja, momentan în limba italiană, așa cum a fost de altfel și creat. Pentru că filmările realizate în urmă cu mai mult de un an sunt efortul susținut al unei echipe mixte româno-italiene.

„O Vrance arhaică, simplă, crâmpeie de viață rurală pe durata unui an de zile, admirabil montate și prelucrate de echipa PandatariaFilm de lângă Roma. O realizare cinematografică de excepție pe care nici o instituție a Vrancei nu a reușit și nici n-a încercat să o facă, dar care, cu atât mai mult, este o imagine deosebită a locurilor noastre prezentată de italieni. Întreaga poveste pleacă de la Miorița, cea mai cunoscută baladă populară românească, descoperită de Alecu Russo în exilul său de la Soveja. Va urma și versiunea tradusă și o prezentare în locurile unde au avut loc filmările. Regia de Salvatore Braca, Elena Rodica Rotaru (Asistent regie), video si montaj, Andrea Quero (video cu drona), Daniele Foconi, Riccardo Testorio ( montaj). Colaboratori, sponsori și protagoniști acestui film: Cristian Mutică (Soveja), Eusebiu George Mutică, Cristi Merchea, Valentin Manolescu (Autovip Focșani), familia Găină Dumitra (Călienii Noi), Găina Nelu, Antonela, Elena Prunache, Găină Mihaela, Davide Găină, familia Crețu Marius Nicolae (Nereju), Pavel Lupașc, Tampa Cristina, Marilena Băcanu (muzica aleasă de ea), Marian Lefter (vocea ciobănașul moldovean) și vocea miorița Elena Rodica Rotaru”, se arată în prezentarea filmului.

Localnicii sunt prezentați cu tradiții și obiceiuri, meșteșuguri, activități și credințe pe durata unui an:

 

Sursa Foto: Capturi „Vrancea - Timpul anotimpurilor”

Adauga comentariu