Vrancea sub o nouă alertă de pestă porcină africană. În comuna Tătăranu a apărut al optulea focar de la începutul anului!

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat astăzi în Vrancea, al optulea de la începutul acestui an. De această dată este vorba de o exploatație aflată în comunaTătăranu care se află acum sub supraveghere oficială.


„Am luat toate măsurile care se impun în astfel de situații. Animalele au fost ucise iar cadavrele arse, așa cum prevede legea. Ținem întreaga zonă sub supraveghere strictă și am restricționat circulația persoanelor, animalelor și produselor în areal”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Vrancea, medicul veterinar Alexandru Rădulescu.


Cetățeanul din Tătăranu a anunțat medicul veterinar din zonă după ce a constatat că cei trei porci pe care-i avea în gospodărie dau semne de boală. S-au trimis probe la IDSA București, instituție care a confirmat diagnosticul dat de specialiștiio noștri. Porcii au fost eutanasiați, s-a trecut la dezinfecția exploatației iar acum se procedează la catagrafierea porcinelor din întreaga comună.

 

 

Adauga comentariu