Vrancea sub cod portocaliu de vreme rea. Cursurile în școli se desfășoară normal

Începând din 26 februarie, ora 03.00 , și până joi, 1 martie, ora 10.00, județul Vrancea intră sub incidența codului portocaliu de vreme rea. Conform unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -2 grade, iar rafalele de vânt vor accentua senzația de frig. În cadrul unei ședințe extraordinare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a dispus instituirea serviciului de permanență la sediul primăriilor.

De asemenea, s-au dispus măsurile necesare pentru monitorizarea și transportul din timp a persoanelor cu nevoie de dializă și a gravidelor în ultimul trimestru de sarcină. În cadrul aceleiași ședințe s-a decis că nu este necesară suspendarea cursurilor  în toate unitățile de învățământ din județ, ci doar punctual, acolo unde situația o impune. Primarii au fost solicitați să pregătească spații de cazare pentru eventualele persoane surprinse de vremea nefavorabilă și rămase blocate pe raza comunelor respective. Potrivit unui comunicat emis de ISU Vrancea, în momentul de față sunt pregătiți să intervină 90 pompieri, 230 polițiști, 104 jandarmi,  42 lucrători din cadrul Secției Drumuri Naționale și 41 de lucrători din cadrul administratorului drumurilor județene. La aceste efective se adaugă un total de 286 de mijloace tehnice.

Comentarii

Anonim

25.02.2018 21:39

Bai fratilor dar de ce in vrancea unde este zapada de un metru in sate si in bucuresti de 20-30 cm sau oprit scolile ba dar nu e dreptate aici este si un ger cumpli si incepe sa ninga si voi spuneti ca cursurile se desfasoara normal !

Mihaela

26.02.2018 16:37

Nu cred ca se procedeaza tocmai corect in privinta suspendarii cursurilor. In anumite judete, cursurile sunt suspendate! Ceilalti nu sunt copii? Ei nu indura frigul? Iar cadrele didactice nu vor fi platite la fel ca si cele care nu stau acasa? Ca doar ne-am invatat! Se recupereaza din mers! Atunci, ar trebui si ceilalti copilasi sa beneficieze da caldura din casele lor si nu de frigul pe care il indura pana la scoala! Dar probabil doar Doamna Firea si alti 2-3 primari au ,, pile,, la Minister!

Adauga comentariu