Vrancea - printre județele care primesc ajutoare financiare guvernamentale

Prin Ministerul Muncii, Guvernul României a decis acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 550,200 de lei (115.542 de euro) pentru 147 de familii și persoane singure care se află în situații dificile. Sprijinul financiar va merge către aceia care au avut de suferit în urma unor calamități naturale (incendii, ploi, alunecări de teren), au probleme grave de sănătate sau riscă să fie marginalizați din alte motive.

Astfel, 104.400 de lei (21.924 de euro) vor reprezenta ajutorul nesperat pentru 22 de familii și persoane singure ale căror bunuri (locuințe) au fost distruse de incendii din 11 județe plus municipiul București, printre care se numără și Vrancea. Județul nostru mai figurează și pe lista de ajutor destinat celor 120 de familii și persoane singure care se confruntă cu probleme de sănătate sau risc de excluziune socială. Banii vor pleca către 27 de județe plus municipiul București.

Alți 24.000 de lei vor ajunge la cinci familii și persoane singure care au suferit de pe urma ploilor și a alunecărilor de teren, însă Vrancea nu figurează la acest capitol.

Aceste ajutoare au fost acordate în baza unor anchete sociale ale agențiilor pentru plăți și inspecție socială teritorială însă, cel mai important, au venit înaintea sărbătorilor pascale. Asta ca să știe „alergătorul” pe cine pune ștampila la europarlamentare.

Adauga comentariu