În Vrancea, negocierile între partidele de dreapta bat pasul pe loc. Sorin Hornea: „În principiu, am reușit să găsim puncte comune”

Președintele PMP Vrancea, Sorin Hornea, este încredințat că, la nivel național, partidul va depăși la alegerile locale 10%, devenind astfel a treia forță politică din România. La nivel local, liderul filialei consideră absolut necesară formarea unei alianțe a tuturor forțelor de dreapta.


„Eu vreau să vă spun că am avut o primă întâlnire cu colegii din PNL și cu cei din PLUS și, în principiu, am reușit să găsim puncte comune. Vedem, în continuare, o disponibilitate pe această temă, cu toate că această construcție ar trebui să fie a tuturor forțelor politice care vor să schimbe și la nivelul județului Vrancea conducerea politică”, aspus Sorin Hornea.


Liderul PMP din Vrancea crede că ar exista o cale de înțelegere la viitoarele negocieri, însă, în opinia sa, PMP nu va putea coborâ înțelegerile mai jos de candidaturile la primărie și consiliul județean. Sorin Hornea este de părere că partidele care și-au anunțat deja candidații la principalele instituții din județ au dat dovadă de o lipsă de fair-play.


Secretarul general al PMP Vrancea, Florin Micu, are și el convingerea că unificarea forțelor de dreapta poate reprezenta un prim pas pentru câștigarea alegerilor în fața PSD. Totuși, el susține că la nivelul județului nostru PMP poate merge la alegerile locale cu candidați proprii, foarte valoroși, cu șanse reale de a ieși primari sau viceprimari.


„PMP își poate permite să meargă cu candidați în toate localitățile din județul Vrancea, pentru primari și consilieri județeni. Pentru noi, lucrul acesta reprezintă o motivație extrem de importantă, însă vrem să schimbăm ceva în județ, să venim cu proiecte care au fost abandonate sau care au fost promise și nu au fost realizate”, a declarat Florin Micu.

Deocamdată discuțiile la masa verde bat pasul pe loc, fără să aibă rezultate concrete, mai ales că unele partide încă nu au participat la negocieri, așa cum este cazul USR. Deși formațiunile și candidatul independent și-au exprimat, ce-i drept separat, dorința inițierii unor „tratative”, până acum nimeni nu a făcut pasul decisiv. Oricum ar fi, primul lucru avut în vedere este realizarea unui sondaj care să indice cât mai clar candidatul cu cele mai mari șanse la primărie și consiliul județean, urmând apoi ca negocierile să intre în faza a doua.  

Adauga comentariu