Vrancea - locul al doilea pe țară în domeniul confecțiilor. Anul trecut, firmele de profil au obținut profit de 9 milioane de euro, al doilea după București!

Astăzi ne-am oprit puțin asupra agenților economici care își desfășoară activitatea în domeniul confecțiilor, domeniu de mare angajament, la un moment dat, în Vrancea. Se pare că după o perioadă de aparanet declin, „fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp)”, așa cum specifică Codul caen 1413, pare să fie activitatea unde se regăsește cea mai mare cifră de afaceri din toate domeniile, adică peste 165 de milioane de euro.


În județul nostru, 135 de companii se ocupă cu fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, reprezentând 0,56% din totalul agenților economici. În cadrul acestor firme, care la finalul lui 2018 aduceau un profit de 9 milioane de euro, își desfășoară activitatea 6.425 de salariați, reprezentând 17,84% din totalul angajaților la nivel județean.


Dacă facem o clasificare după cifra de afaceri, pe locul întâi s-ar situa PANDORA PROD SRL, cu 40,3 milioane de euro, urmată de ARTIFEX SRL (35,6 milioane euro) și SORSTE SA (21,4 milioane euro). Locul al patrulea revine SIMIZ FASHION SRL, care raporta o cifră de 17,3 milioane euro, în timp ce pe locul al cincilea se clasează INCOM-VRANCO SA, cu doar 8 milioane euro.


Dar cine a câștigat cel mai mult? Asta este întrebarea firească a fiecărui cititor care și-a abătut privirea peste aceste rânduri. Ei bine, cea mai bine situată companie de profil din Vrancea este aceeași PANDORA PROD, firmă care a terminat anul 2018 cu nu mai puțin de 2,2 milioane de euro în conturi, profit net. La mică distanță se află TRICOTAJE – R, companie ce a reușit să intre în 2019 cu un venit de 2,1 milioane euro.


Pe poziția a treia, și la distanță apreciabilă de fruntașii clasamentului, se află ARTIFEX, firmă care a acumulat un profit de 606.765 euro, urmată de SORSTE (581.430 euro) și ELSIMA CONF (413.022 euro). După cum se vede, diferența dintre ocupantul locului I și cel de-al cincicilea clsat în topul nostru este de 1,8 milioane de euro, o distanță care arată clar cine domină piața de profil din Vrancea.


Chiar dacă ARTIFEX este de abia a treia în ceea ce privește profitul obținut, compania rămâne, totuși, cel mai mare angajator din domeniul confecțiilor, la finalul lui 2018 figurând cu nu mai puțin de 1.215 salariați. Urmează ROȘCA-CONF, cu 912 angajați și PANDOR PROD care, iată, cu doar 837 de angajați domină clasamentul la venituri. Pe locul al patrulea, cu 531 de salariați, se află INCOM-VRANCO, urmată de EURO CONF INDUSTRIAL, acolo unde semnează statele de plată 285 de oameni.


În acest domeniu de activitate, adică al confecțiilor, județul Vrancea aproape că nu are rival, dominând net piața națională de profil. Dacă din punct de vedere al numărului de agenți economici se situează pe locul șase, după București, Cluj, Argeș, Prahova și Iași, la celelalte capitole surclasează aproape tot.


Concret, dacă ar fi să facem un top pe întreaga Românie, Vrancea se află pe locul al doilea, după București, la cifra de afaceri, numărul de angajați dar și profitul adunat de companii la finalul anului trecut. Deci, confecțiile n-au murit, ba, mai mult, domeniul pare să fie mai puternic ca oricând, asigurând, totodată, cele mai multe oferte pe piața muncii.

 

Articol realizat pe baza informațiilor oferite de topfirme.com

 

Adauga comentariu