Vrancea la ora 13.00: 2.469 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 356 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore. În carantină sunt 52 persoane

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea are în atenție 2.469 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 356 dintre aceștia intrând sub această măsură în ultimele 24 de ore. Alte 52 de persoane sunt în carantină instituționalizată, arată raportarea de azi, de la ora 13.00.

Forțele de ordine au efectuat zeci de misiuni în ultimele 24 de ore. „Defalcat pe instituții, situația arată astfel:
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a  executat 9 misiuni cu 33 pompieri: 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate la domiciliu, respectiv carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului; 1 misiune cu 4 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul CJCCI Vrancea; 1 misiune cu 4 pompieri și 1 auto pentru asigurarea, verificarea și întreținerea echipamentelor și materialelor puse la dispoziția Spitalului de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani în vederea efectuării pre-triajului persoanelor care se prezintă la UPU-SMURD; 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea suportului tehnic/ operațional privind funcționarea echipamentelor și mijloacelor specifice din cadrul CJCCI Vrancea; 1 misiune de asigurare logistică cu 2 pompieri cu 1 auto pentru distribuire echipament de protecție conform Dispoziției DSU nr. 540 din 23.03.2020; 1 misiune instalare 2 corturi cu 7 pompieri cu 1 ACI și 1 APIC, la Spitalul N.N. Saveanu din comuna Vidra, în vederea efectuării pre-triajului persoanelor care se prezintă la CPU; 1 misiune cu 1 microbuz și 2 pompieri, de preluare din Cluj, a 3 persoane sosite din zona roșie COVID-19, pentru a fi transportate în locație de carantină. Misiunea este în desfășurare. 

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea a efectuat 95 misiuni cu 140 de cadre: 75 misiuni privind aplicarea masurilor Covid-19 cu 98 de jandarmi; 3 misiuni asigurare o.p. centre carantină cu 6 jandarmi; 9 misiuni însoțire transport persoane în tranzit, cu 18 jandarmi; 2 misiuni pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurarii fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea, cu 2 jandarmi; 3 misiuni monitorizare zone îmbarcare/ debarcare în stații de transport în comun în Focșani, Adjud, Panciu cu 8 jandarmi; 3 misiuni monitorizare zone aglomerate/ de interes operativ în orașele Focșani, Adjud și Panciu cu 8 jandarmi.     

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a efectuat 128 misiuni cu 271 de cadre: 57 misiuni privind verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu sau carantină; 7 misiuni de menținere a ordinii la unități spitalicești de carantină; 1 misiune de depistare a persoanelor care se sustrag din izolare; 11 misiuni de fluidizare a circulației; 44 misiuni de verificare a S.C./ P.F.A a interdicțiilor impuse; 5 misiuni sprijin DSP Vrancea; 1 acțiune în domeniul combaterii criminalității economice; 2 alte misiuni.                                                                                                                                                                                                                                                               

Pe timpul desfășurării misiunilor de mai sus, nu au fost întâmpinate probleme”, se arată într-o informare oficială.  

La nivel național, au fost confirmate până în prezent 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, 94 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri, pacienții nou confirmați având vârste cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect. La ATI, în acest moment, sunt internați 29 depacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, se arată într-o informare trimisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Până în acest moment, numărul deceselor a ajuns la 17. Toate persoanele aveau boli cronice preexistente și erau internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara. 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentruacestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 10.024 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 desancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/ carantină. De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie,au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.

 

Adauga comentariu