Vrancea deschide calea protestelor din sistemul medical. Ce revendicări au cadrele sanitare

Angajații din sistemul sanitar nu mai glumesc când vine vorba de proteste. După ce au întocmit un program, astăzi, mai mulți membri ai Federației SANITAS au pichetat Ministerul Finanțelor Publice. Printre cele 10 județe care au participat la proteste se numără și Vrancea, alături de Alba, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Sibiu, și Teleorman. Revendicărilor membrilor SANITAS țin de eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială, raportarea sporurilor la salariul de bază din 2019 pentru salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, precum și asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

 „Reprezentanții SANITAS au insistat ca Ministerul Finanțelor Publice să dea curs solicitărilor repetate ale conducerii organizației noastre din ultimele luni și să prezinte impactul bugetar estimat, în baza căruia s-a fundamentat O.U.G. 114/2018 – actul normativ care a afectat semnificativ veniturile salariaților din Sănătate și Asistență socială, începând cu 1 ianuarie 2019. Federația SANITAS va continua acțiunile de protest conform programului stabilit, până când guvernanții vor înțelege să-și asume efectele negative generate de reglementările în materie salarială din ultimii doi ani și să găsească soluții reparatorii”, precizează cei de la SANITAS.

În cazul în care doleanțele nu le sunt luate în considerare, SANITAS avertizează că protestele vor continua pe 13 martie, cu pichetarea Ministerului Sănătăţii, pe 20 martie este programată pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, iar în aprilie va avea loc un miting de amploare în București.

Adauga comentariu