În Vrancea, campania „Fără penali în funcții publice” a fost boicotată masiv de primarii PSD! În fruntea lor a fost Cristi Valentin Misăilă care a refuzat să restituie dosarele cu semnături în termenul prevăzut de lege!

Campania „Fără penali în funcții publice” s-a desfășurat cu greutate la nivelul județului Vrancea. Strângerea semnăturilor nu a fost tocmai ușoară într-un județ dominat de Partidul Social Democrat „încă din cele mai vechi timpuri”. Liderii locali ai USR au fost de părere că oamenii au fost deosebiți de reticenți când a fost vorba să semneze listele prin care parlamentul ar fi scăpat la următoarele alegeri de politicienii mânjiți. Cu toate acestea, voluntarii și membrii Uniunii Salvați România au reușit să strângă în Vrancea 7.000 de semnături.

Conducerea locală a USR a remarcat pe toată durata campaniei o atitudine extrem de ostilă a primarilor PSD din județ care au făcut pe dracu-n patru să împiedice strângerea de semnături. „Unii dintre edilii PSD au recurs la amenințări, au șantajat oamenii cu suspendarea unor diverse beneficii sociale sau de altă natură, legale de altfel și fără legătură cu primarul, doar pentru a-i împiedica să semneze listele campaniei Fără penali în funcții publice, spune Cozmin Timofte, președintele USR Vrancea.

De altminteri, la nivelul județului Vrancea, USR a reușit să strângă 7.000 de semnături dintre care aproximativ 60% nu au fost restituite conform termenului prevăzut de lege. Dacă ar fi să facem un top al abuzurilor, în fruntea clasamentului se află municipiul Focșani al cărui secretar, Eduard Corhană, a crezut de cuviință să dea cu „flit” reprezentaților USR Vrancea, amânând semnarea dosarelor cu semnături până la expirarea timpului de depunere în parlament.

După cum spun cei de la USR Vrancea, cele mai mari probleme întâmpinate la recuperarea dosarelor au fost în Focșani, Panciu, Mărășești, Garoafa, Vînători, Corbița și poiana Cristei, localități conduse, ca prin minune, de primari credincioși partidului mumă, PSD.

Adauga comentariu