În Vrancea, ca la LOTO: numai unele-s norocoase! Consiliul Județean nu cade de acord asupra prețului pentru refacerea DJ 202F

Drumul județean care leagă Băleștiul de Bogza mai are de așteptat până să vadă o limbă de asfalt. Consiliul Județean are banii, știe ce să facă de ei, dar nu a ajuns până acum la o înțelegere profitabilă în ceea ce privește licitația. Lucrarea a fost scoasă la licitație luna trecută ade două ori, prețul oferit pentru cei aproape 10 kilometri de șosea fiind de peste 8.500 de euro. Însă de fiecare dată licitația a avut aceeași finalitate. De fapt, prima dată a fost refuzată, iar a doua oară nu a fost acceptată în termen. Cu toate că societatea care a făcut oferta pentru încredințarea directă, PLANEXE DESIGN SRL, ar trebui să prezinte oarece încredere, dat fiind că a mai luat încredințări directe de la CJ Vrancea, pentru o expertiză tehnică la reabilitarea podului armat de pe pârâul Râmnic, comuna Nănești - 6.500 de euro.

Una peste alta, dacă localnicii din zonă visau la o șosea asfaltată, mai au de așteptat. Ultima ofertă, „neacceptată în termen”, a picat chiar săptămâna trecută, pe 30 august.  CJ estima că poate da 3.972,81 lei pe fiecare kilometru de drum județean, însă societatea din București nu avea la vânzare decât cu 4.750 lei. Acești bani erau dați pentru servicii de proiectare la faza DALI și elaborare studii de teren pentru Reabilitare si modernizare DJ 202F, km 7+000 - km 16+730, L=9,73 km., sector Bălești- Bogza, în total 9,73 km. Cu doar cinci zile înainte, CJ Vrancea refuzase prima ofertă a PLANEXE DESIGN, dat fiind că prețul pe care îl calculase societatea era mai mare decât avea instituția în pușculiță.

 

Adauga comentariu