În vizită la Tabăra Gălăciuc. Valentin Bîznă, administratorul Centrului de Agrement Gălăciuc și fost primar în Tulnici: „Chiar mă mir că nu v-a violat unul... Cum de ați scăpat dumneavoastră, poate că doriți lucrul ăsta...”. Video

Zilele acestea, pe Facebook au apărut poze și filmulețe care arată fața mai puțin cunoscută și plăcută a Taberei Gălăciuc, aflată în subordinea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea. Pe lângă clădirile care încă nu au beneficiat de renovări, în filmulețe apar și doi angajați ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, cu care vizitatoarea taberei a avut câteva schimburi de replici pe marginea vestimentației cu care apăruse într-o „instituție publică”. Unul dintre angajați, Valentin Bîznă, are chiar un limbaj halucinant și face referire la o agresiune sexuală! Valentin Bîznă a fost primar PSD la Tulnici, iar ulterior a câștigat detașat concursul pentru administrator la Centrul de Agrement Gălăciuc. A doua persoană care apare în filmări ar fi, potrivit explicațiilor vizitatoarei, Marioara Voicu, administrator al bazei turistice Focşani.

Chiar mă mir că nu v-a violat unul... zău, pe cuvânt. Cum de ați scăpat dumneavoastră, poate că doriți lucrul ăsta... Sau vă doriți lucrul ăsta? Să fiți violată... e ținută de plajă”, spune Bîznă într-unul din filmulețe. Doamnei care a filmat i se atrăgea astfel atenția că e îmbrăcată prea sumar și deci nu trebuia să apară așa într-o instituție publică... „cu găurile ăstea...”, se mai aude domnul Bîznă pe întregistrare.

Uitați-vă cum sunteți îmbrăcată, mergeți la plajă, mergeți la mare și după aia vorbim. Cred că aveți o problemă dumneavoastră”, își dă cu părerea administratorul taberei.

De menționat că, aparent, doamna nu a avut nicio opreliște în a se plimba nestingherită în zonă, iar singurele persoane cu care a avut contact au fost cele două, care apar și în filmare. Cu toate acestea, teoretic în tabără ar trebui să existe câteva persoane care se ocupă de pază, pentru că pe site apar persoane care ar fi angajate în acest sens.

Tot pe site-ul DJST Vrancea se arată că „Centrul de Agrement Gălăciuc reprezintă unul din punctele forte ale turismului vrâncean, poziționarea geografică, serviciile de cazare și masa făcându-l atractiv și accesibil în egală măsură. Centrul dispune de un complex alimentar renovat în anul 2013 cu sală de mese modernă de 180 locuri/serie, bucătărie modern utilată, club unde se pot desfăşura activităţi cultural-educative, terasă, terenuri de volei, handbal, scenă în aer liber pentru spectacole și loc de joacă pentru copii.

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare, foarte ieftină de altfel, centrul dispune de o capacitate de 220 locuri pe serie, în cabane din lemn şi zid cu 2, 3, 4, 5 și 6 locuri în camere, cabanele fiind amplasate în mijlocul unei frumoase păduri de conifere, oferind un peisaj de neuitat. Cele mai mari şi mai frumoase cabane, aflate chiar în vecinătatea blocului alimentar au fost renovate şi reamenajate în interior în cursul anului 2014”.

În aceste condiții, cel mai probabil partea aflată în paragină și surprinsă în imagini nu a văzut încă beneficiile vreunei finanțări. Surse din interiorul DJST Vrancea ne-au spus că accesul în centrul de agrement nu poate fi restricționat și că din filmări au fost tăiate anumite pasaje. Chiar și așa, comportamentul administratorului nu este unul scuzabil, indiferent de circumstanțe!

 

„Salut!

Această vară, într-una din excursiile prin Vrancea, am avut surpriza să vizitez și tabăra Gălăciuc. Am intrat cu mașina. Intrarea (părea) era nesupravegheată. În tabără erau câțiva antrenori, copii (sportivi) și adolescenți. Pădurea, ciripitul păsărilor și aerul proaspăt, sunt beneficioase atât pentru corp cât și pentru minte, nu numai pentru sportivi...

Acum (aprox.) două decade, împreună cu alte echipe sportive de copii și adolescen/te/ți, antrenori și antrenoare, am fost cazați, pentru o perioadă, în cabanele din tabăra Gălăciuc. Acolo ne antrenam zilnic în aer liber, eram alimentați, socializam, învățam unii de la alții și experimentam un stil de viață diferit (de cel de la oraș...pentru unii).

Mulțumită celor ce m-au îndrumat spre sport, acum, sunt în formă și obișnuiesc să mă antrenez în mijlocul naturii, la aer curat.

De data aceasta, după ce m-am bucurat de amintiri și natură, atenția mea s-a îndreptat spre cabanele și toaletele dărâmate, copiii speriați, care fuseseră amenințați de un grup de adolescanți, gropile și canalele astupate cu bucăți de mobilă și bolovani, în care copiii se împiedică, intrau brusc cu piciorul în gaură și se rănesc, lipsa indicațiilor vizuale, căcătoarele improvizate în spatele unor cabane, dispariția terenurilor pentru meciuri și antrenamente, un drum (care traversa tabăra) pe care circulau mașini care ieșeau dintr-o zonă apropiată de tabără, transformarea unor clădiri în tomberoane, adolescenții care au nevoie de grupuri sanitare și dușuri mai aproape de cabane, dar și de utilaje sportive.

Neglijența, lipsa întreținerii și actualizării acestei tabere, dovedește interesul pentru sănătatea publică a fiecărui copil și adolescent. Toți copiii și adolescenții au nevoie de o viață sănătoasă și adulți sănătoși și responsabili!

Am fotografiat, înregistrat și filmat toate acestea...și mai mult...la un moment dat, o doamnă care făcea parte din personalul de la cantină, mi-a atras atenția și mi-a spus că trebuie să vorbesc cu “cineva” ca să fac poze...și m-a condus la biroul “cuiva”...eu, cu speranța de a afla mai multe, poate cumva, pot ajuta, am intrat. Le-am spus că sunt în vizită, numele meu, motivul pentru care filmam și pozam...iar ei, M. Voicu (f) și Bîznă (b), m-au întrebat dacă am vreo diplomă sau autorizație și le-am spus că nu...apoi, pentru a mă “alunga”, mi s-a spus că-mi doresc și caut să fiu violată...pentru că purtam o rochie (cumpărată dintr-un magazin din țară) și pe dedesubt purtam și chiloți, și sutien! Temperatura din acea zi, era de 37 de grade! (Îmi doream să circul într-o piscină... dar m-am îmbrăcat în așa fel, încât să nu sufăr sau să mă îmbolnăvesc, și fără să-mi arat corpul gol!) Eram acoperită suficient!

Deci, nu numai Bîznă a spus asta (care, dacă i-ar fi fost mai cald, se dezbrăca la pielea goală... pentru că așa fac mulți bărbați în public)... această M. Voicu, care purta o pereche de pantaloni atât de strâmți, încât părea de la “sesiuni” interzise minorilor, spunea că nu am voie să intru într-o instituție (tabără nepăzită și neglijată, unde poate intra oricine și oricând), îmbrăcată cu o rochie de vară... (care se poate vedea în reflexia din geamul de la ușa de la intrare și ieșire, din video).

Adică... nu sunt piscine... pentru că se tolerează această mentalitate... ?

La câteva zile după întâmplare, M. Voicu și Bîznă au încercat intimidarea prin intermediul mai multor persoane, amenințând copiii, adolescenții, antrenorii și antrenoarele acestora... că vor avea probleme...

Adică acești oameni sunt in stare să creeze probleme altor oameni și copii, pentru a se ascunde... iată-i!”, scrie pe Facebook autoarea imaginilor.

Sursa Foto/ Video: Facebook

Adauga comentariu