Vizită elvețiană la Primăria Cîrligele. Se caută tineri dispuși să învețe mai multe despre afacerile din Elveția

Primarul din Innertkirchen, regiunea Oberhasli - Elveția, a vizitat săptămâna trecută comuna Cîrligele, împreună cu șase dintre consilierii săi locali. Vizita a fost parte dintr-un program care se va derula până în 2019 și în care sunt implicate mai multe comune din Vrancea. Proiectul este explicat pe scurt pe pagina de Facebook a Primăriei Cîrligele, dat fiind că primarul de aici, Ștefan Moscu, este și președintele A.Co.R. (Asociația Comunelor din România) Filiala Vrancea.

Împreună cu o parte din colegii mei primari vrânceni încercăm să dezvoltăm un proiect alături de partenerii elvețieni intitulat "Împreună pentru un țel", care are ca scop inițierea tinerilor în domeniul turismului și dezvoltarea capacității de creare a unor modele de afaceri. Oaspeții noștri au vizitat comuna noastră, sediul primăriei, căminul cultural și doi investitori locali SC Cerasa SRL și SC Arta Vinului SRL, firme de succes, producătoare de mobilă din lemn masiv și de vinuri de calitate superioară, ce ne-au dezvăluit din tainele activităților pe care le realizează”.

În proiectul acesta sunt implicate comunele Cotești, Cîrligele, Gugești, Dumbrăveni, Tîmboiești, Tulnici, Vidra, Urechești, Vîrteșcoiu și Vrîncioaia. Proiectul se va derula în perioada mai 2018 - octombrie 2019 și își propune trimiterea în Elveția a 10 - 15 tineri din mai multe comune vrâncene, care vor învăța metode de antreprenoriat pe care să le folosească în dezvoltarea unei afaceri la nivelul localităților din care provin. Banii necesari proiectului ar urma să vină din Elveția, dat fiind că factorii de decizie din localitatea Innertkirchen au hotărât să investească în tinerii vrânceni. Tinerii selectați ar urma să meargă în Elveția pentru a învăța mai multe despre modelele de afaceri elvețiene. Pentru aceasta însă, ar trebui să aibă cunoștințe medii de limbă germană sau să urmeze  cursuri intensive de limbă.  

Adauga comentariu