Vine Moșul la primărie: consilierii vor discuta listele de priorități pentru locuințe. Cine sunt norocoșii care ar putea primi o cheie

Ca să încheie anul cum trebuie, Primăria Focșani dă „ultima tură” printre locuințele de care dispune și pe care le-ar putea repartiza celor care au făcut cereri în acest sens. Miercuri, consilierii locali vor discuta despre listele de locuințe atât în ceea ce privește ANL-urile, cât și locuințele sociale. În ședință se va discuta aprobarea listei de priorități pe 2018 pentru repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, pe care se află 61 de persoane. Printre acestea se numără și angajați ai CJ Vrancea, ai Primăriei Focșani, Direcției de Dezvoltare, CUP, ENET, IPJ, dar și un medic specialist, care profesează la Spitalul Județean Focșani, precum și un medic veterinar.

Comisia Socială a analizat 84 de dosare. Din cele 84 de dosare analizate, Comisia Socială a constatat: 61 dosare au fost admise - ca urmare îndeplinirii criteriilor legale; 23 dosare au fost respinse - întrucât nu au îndeplinit cerințele legii ori nu au îndeplinit criteriile legale. În urma punctării celor 61 de dosare declarate admise cel mai mare punctaj rezultat este de 64 de puncte, iar cel mai mic 25 de puncte”, se arată în raportul serviciului de specialitate al Primăriei Focșani. Tot pe 12 decembrie se va discuta și situația a patru familii, care au primit ANL-uri, însă acestea nu sunt locuibile. Astfel, se va vota schimbul de repartiție, din Strada Ulmului, de la același număr și bloc, dar într-un alt apartament, din Democrației în Pinului, din Democrației în Bradului și din Bradului în Ulmului. Motivul: „locuințe deteriorate”. Că locuințele sunt vechi și se mai pot deteriora din varii motive, nimic de zis. Numai că două dintre locuințele pentru care urmează a se discuta schimbul repartiției a fost dată în folosință chiriașilor în august 2018! Față de alte proiecte anterioare însă, nu există o detaliere a stării în care se află garsonierele.

Și lista de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale a fost reactualizată și urmează a fi discutată de consilierii locali. Astfel, 23 de persoane sunt pe această listă, după ce au fost analizate nu mai puțin de 63 de dosare. „6 dosare noi depuse în decursul anului 2018 (aprilie - noiembrie) și 57 dosare depuse în anul precedent (2017, ianuarie - martie 2018) și reanalizate cu completările prezentate de solicitanți până la data de 21.11.2018”.

Tot miercuri va fi analizată și lista cu cei cărora li se repartizează locuințe sociale cu chirie, pe care se află 7 persoane. „În lista de priorități au fost identificate două familii ce prezintă o situație familială dificilă. Având în vedere starea de necesitate în care se află aceste familii, numărul de copii minori, cât și starea de sănătate dovedită prin acte medicale depuse la dosar, se impune repartizarea cu prioritate către aceștia a unor unități locative disponibile la această dată”, se arată în raport.

Adauga comentariu