Viitorul vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară ar putea fi un focșănean. Se vehiculează că Oprișan este cel care încearcă să și-l impună pe Gabriel Grădinescu

Funcția de vicepreședinte responsabil pentru piața de capital al Autorității de Supraveghere Financiară a devenit vacantă astăzi, ca urmare a demisiei deputatului PSD Marius Bota. Culmea, demisia lui Bota a fost înregistrată la Parlament cu data de 15 noiembrie, a doua zi după publicarea în Monitorul Oficial a numirii sale. Potrivit HotNews.ro, în cărți pentru această funcție ar fi un focșănean, fost director al Bancpost Vrancea. Conform sursei citate, Gabriel Grădinescu ar fi susținut pentru numire de nimeni altul decât Marian Oprișan.

Gabriel Grădinescu are 50 de ani și din 14 noiembrie face parte dintre funcționarii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după ce deputații și senatorii au adoptat în plen componența noii conduceri, așa cum a fost ea propusă de comisiile parlamentare. Focșăneanul a fost ales membru ne-executiv cu 215 voturi pentru și 116 împotrivă, chiar dacă în octombrie își depunea la parlament CV-ul pentru mai multe funcții, printre care și cea de vicepreședinte. Însă orice post la ASF este unul de invidiat, în condițiile în care salariile lunare ale membrilor depășesc, în unele cazuri, 13.000 de euro. Ca o comparație, la jobul anterior câștiga un pic peste 1.500 de euro - pe anul 2017 acesta a avut salarii totale de 85.689 lei. Chiar dacă domnul Gabriel Grădinescu nu completa declarații de avere în trecut, informații despre câștiguri apar în declarațiile soției sale, fost consilier al Prefecturii Vrancea, actualmente consilier la Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea. Cei doi soți au un teren intravilan și o casă în Focșani, dar și o parte dintr-un teren din județul Teleorman, moștenirea soției. Au trei împrumuturi la banca pe care Gabriel Grădinescu o conducea: creditul ipotecar pentru casă, contractat în 2012, în valoare de 75.900 euro și alte două credite de nevoi personale: unul deschis în 2016, de 29.300 lei, iar cel de-al doiale din 2017, de 10.000 lei.

După cum se scrie în cererile prin care solicita să îi fie luată în considerare candidatura la ASF, Grădinescu este licențiat din 1994 în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Contabilitate și Economie Agrară, „cu o vechime în muncă de 30 de ani, din care 26 doar în domeniul bancar, unde am avut o experiență managerială de peste 20 de ani”. Din 2006 acesta este directorul Bancpost Vrancea, iar primul job a fost de economist la stat, în cadrul defunctei SC Elif SA. Tot în același document se arată că, în 2011 a absolvit un curs de „tehnici profesionale de vânzări, managementul schimbării, dezvoltarea unui leader, managementul performanței, organizarea resurselor și tehnici de negociere” la Harvard Business Publishing.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu