Viitorii astronauți de mâine: micuții de la Călimănești au vizitat Lumea Planetelor

Picii din cadrul Grădiniței cu Program Normal Călimănești au avut astăzi o surpriză extraordinară. Au lăsat în urmă jocurile și activitățile de zi cu zi, iar în schimb au pășit plini de emoție în Lumea Planetelor. Este vorba despre expoziția care se desfășoară în perioada 3 – 23 octombrie la Focșani Mall. Cei 14 copii de la Călimăneștii au aflat cu ocazia aceasta cum s-au format universul, stelele, planetele și Sistemul nostru solar. Pe lângă această vizită, picii de grupa mare și mijlocie, cu vârste între 5 și 6 ani, s-au plimbat cu mașinuțele prin centrul comercial, iar la final au sărbătorit cu o pizza.

Grădinița din Călimănești se află în subordinea Școlii generale nr. 2 din Mărășești, însă este singura unitate de învățământ preșcolar din acea localitate uitată de lume. Mulți dintre copii nu au ieșit niciodată din Călimănești și, de câte ori se poate, „mama” lor adoptivă încearcă să le deschidă noi orizonturi. Așa că părinții au fost mai mult decât deschiși la propunerea educatorului. S-au mobilizat și doi dintre adulți și-au luat angajamentul să îi transporte pe copii în siguranță până în Focșani. Totodată, și preotul din parohie a fost mai mult decât încântat să dea o mână de ajutor.

„Putem face multe pentru a le așterne zâmbetele pe chipuri, dacă îți dorești asta. De dimineață erau nerăbdători și bucuroși de vizita pe care urma să o facem. Pentru câteva ore, acești minunați copilași s-au costumat în cosmonauți și au "zburat" în Lumea Planetelor! A fost o expriență unică și totodată benefică sufletelor lor.

Mulțumesc parohului din satul Călimănești, preot Cristinel Palade, care cu toată dragostea ne-a ajutat în această activitate extrașcolară, fiindu-ne alături. Și părinții îmi sunt mereu alături atunci când ne dorim să facem și altceva pentru copiii și le mulțumesc enorm pentru asta. Este important și că de fiecare dată suntem susținuți de doamna director Mirela Lorelai Novetschi”, ne-a spus profesor pentru învățământ preșcolar Cristina Nistoroiu, dascălul micuților.

 

Adauga comentariu