Vidra ia măsuri anticoronavirus! În ultima perioadă 20 de persoane au sosit în comună din străinătate!

Primarul din Vidra, Silviu Pintilie, nu a restricționat încă accesul publicului în instituție, deși se gândește serios la acest lucru. El așteaptă dispozițiile de la centru și modul în care va evolua situația în perioada următoare.


Cu toate acestea, edilul a afișat pe ușa de la intrare numerul său de telefon precum și ale compartimentelor din cadrul primăriei: ISU, asistență socială, stare civilă, evidența populației și cel al asistentului medical comunitar.


„Nu am închis încă activitatea cu publicul. Am lăsat numerele de telefon la intrare, fiecare compartiment își ia omul, îl duce  în birou... s-au emis buletine, s-au plătit taxe, s-au făcut adrese către prefectură, toată lumea a fost la muncă.


Astăzi am avut și oameni în audiență dar am luat măsurile de precauție: am pus dezinfectant pe preș, am dat cu soluție... Le-am transmis celor care vor în audiență să mă contacteze telefonic, la toate birourile am afișat numerele de telefon ca oamenii să-i poată contacta pe funcționarii respectivi”, ne-a spus primarul Silviu Pintilie.


Edilul spune că situația din comună se află sub controlul autorităților. În ultima perioadă au venit din străinătate 20 de persoane, doar una din Italia și restul din Anglia, Germania, Franța, Spania, Belgia, alte 17 aflându-se în izolare la domiciliu.


Pentru perioada următoare, edilul își propune să înceapă activitatea de dezinfecție în localitate, vizate fiind locurile aglomerate: magazine, piață, instituțiile publice. Deja administrația locală a cumpărat motopompe și substanțe, însă se așteaptă acordul DSP.
 

 

Adauga comentariu