Video+Foto! Eveniment sportiv la Focșani: Campionatul Național de Kick-Boxing la Ring și Tatami

Pentru prima oară după 22 de ani, Focșaniul a devenit gazda unei competiții naționale de kick-boxing. Astăzi, în Sala Sporturilor, peste 230 de sportivi legitimați la 30 de cluburi din toată țara au venit în orașul de pe Milcov pentru a-și disputa titlul de campion al României. Concursul a fost organizat de Clubul Sportiv NIDAN în parteneriat cu Primăria Focșani și Clubul Sportiv Municipal, sub egida Federației Române de Arte Marțiale de Contact.


Practic, ultima competiție de acest gen a fost ținută în Focșani în anul 1997, anul de înființare a CS NIDAN. În urma acestei competiții se vor forma loturile pentru participarea la campionatele europene care vor avea loc în august.


CS Nidan nu a mai putut organiza o competiție de asemenea amploare din 1997 în condițiile în care DJTS avea atunci un ring pentru asemenea manifestări sportive. Practic, tot ce vedeți aici, ringul, saltelele sunt venite de la București. Pentru noi a fost o muncă în plus, ar fi fost mult mai ușor să avem și noi, adică DJTS, un ring pe care să-l putem folosi”, ne-a spus președintele CS NIDAN și organizatorul competiției naționale, sensei Dănuț Pleșa Plugaru, făcând referire la greutățile logistice întâmpinate în organizarea evenimentului sportiv.


Competiția națională de kick-boxing la ring și tatami de la Focșani a beneficiat de prezența președintelui Federației Române de Arte Marțiale de Contact (FRAMC), Dumitru Mocănașu. În opinia sa, concursul a fost organizat foarte bine, devenind, de azi, a doua de acest gen ca mărime din țară. „Am vrea să organizăm competiția în fiecare an la Focșani”, ne-a declarat Dumitru Mocănașu.

Competiția a pornit cu întârziere de aproape două ore, lucru de care nu poți să-i condamni pe organizatori, aflați la prima experiență de acest gen. Cu toate astea, sutele de sportivi au animat extraordinar atmosfera. În deschiderea evenimentului au avut loc câteva demonstrații de arte marțiale din alte stiluri. Câțiva sportivi conduși de sensei Dan Rădulescu Scutaru au obținut aplauze puternice după ce și-au demonstrat abilitățile în stilul de luptă Krav Maga.

Înainte de începerea competiției, unii dintre sportivi au ales să-și facă încălzirea, exersând serioși mișcări specifice de kick-boxing. Antrenorii nu i-au scutit de efort, țintind, pentru onoarea clubului, marele trofeu de campion.

Edilul Focșaniului, Cristi Misăilă, a fost prezent în Sala Sporturilor și a felicitat personal participanții la competiție, oferindu-le diplome. Primarul a ținut să precizeze faptul că municipalitatea sprijină din greu manifestările sportive și performanța, lucruri care se reflectă în rezultatelor echipelor ce aparțin municipalității.


Competiția de astăzi, la care participă nu mai puțin de 23 de sportivi din Focșani, va conta pentru campionatele europene din luna august. În sine, kick-boxingul are un viitor cum nu se poate mai luminos, anul viitor fiind unul dintre sporturile prezente la olimpiada din Japonia.

Adauga comentariu