Video: Zeciștii de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat și-au povestit planurile de viitor. Primarul i-a invitat pe cei mai tineri dintre focșăneni să se implice în viitorul orașului

Elevii de gimnaziu care au obținut 10 curat la Evaluarea Națională, dar și cei care au avut 10 pe linie la probele de Bacalaureat au fost invitați speciali astăzi la Primăria Focșani. De unde e, de unde nu e, Consiliul Local a aprobat ca acestora să le fie răsplătit efortul, astfel încât primarul Focșaniului a înmânat fiecăruia dintre zeciști câte un CEC - 1.000 de lei pentru foștii liceeni și 500 de lei pentru cei pentru care din toamnă încep emoțiile clasei a IX-a.

Elevii au spus totodată și ce planuri de viitor au, la ce licee au ales să studieze în următorii patru ani și, în cazul celor care au dat examenul maturității, unde își vor continua pregătirea. De remarcat că 10 curat în Focșani au obținut doar elevii Colegiului Național „Unirea”, toți din aceeași clasă.

Firește, nimeni nu a spus că în spatele rezultatelor obținute de elevii merituoși stau ani de studiu intens și, de cele mai multe ori, de bani frumoși dați profesorilor pentru meditații individuale. Pentru că, de fapt, sistemul de educație nu îți oferă nimic în afară de câteva manuale gratis care oricum sunt total insuficiente cerințelor din ziua de azi. 

Una peste alta, felicităm și noi cu această ocazie acești minunați elevi care probabil au renunțat la multe de-ale copilăriei pentru a se dedica studiului. Cu ocazia premierii, primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, și-a exprimat speranța ca acești copii, și nu numai ei, își vor pune „capacitățile în slujba comunității” care i-a format și din care fac parte.

 

Adauga comentariu