Video: Vrancea a trecut de pragul de 45% prezență la urne. Reacții la cald ale liderilor politici vrânceni care și-au asumat scorul provizoriu

La închiderea urnelor, Vrancea avea o prezență de 46,29 % în ceea ce privește alegerile europarlamentare și de 38,48 % la referendum. Noaptea este însă lungă, și este greu de spus cine va înclina cu adevărat balanța. Recordul la votanți a fost înregistrat la Şcoala Lepșa, cu un procent 103,75 %!

Marele absent din Vrancea a fost liderul PSD, Marian Oprișan, acesta fiind la sediul partidului din București. Înainte de închiderea urnelor acesta a avertizat că un scor sub 30% pentru PSD ar trebui să fie asumat de Liviu Dragnea, iar acesta ar trebui să demisioneze. În replică,  Dragnea a lăsat să se înțeleagă că scorul obținut (undeva la 28,5%, după primele estimări, la egalitate cu PNL) este al partidului, nu al lui personal. „Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut și ce nu am făcut. Și la fel o să o fac și acum, împreună cu colegii mei. Dar eu nu îmi asum astfel de lucruri nici pe Facebook, nici ascuns într-o țară apropiată, ci într-o discuție serioasă în Comitetul Executiv Național”, a spus Dragnea după închiderea urnelor.

Oprișan nu doar că a cerut demisia lui Dragnea la televizor, ci a plusat cu un comunicat pe pagina sa de Facebook.

O atmosferă de sărbătoare era însă în această seară în sediile PNL și al Alianței USR PLUS. Liderii au fost însă rezervați, având în vedere că nu aveau o numărătoare paralelă. În aceste condiții, au subliniat că noaptea este lungă și că multe se pot întâmpla, inclusiv surprize neplăcute.

Senatorul Cătălin Toma condideră rezultatele la aceste alegeri reprezintă un nou început pentru politica dusă de PSD atât pe plan național cât și pe plan local.

Cosmin Timofte, liderul USR este de părere că în această seară Alianța a obținut un rezultat excelent, deschizând noi perspective formațiunii politice.

Adauga comentariu