Video! Stația de epurare de la Adjud a fost inaugurată fără panglici și fără Marian Oprișan!

O minusculă parte dintre oficialitățile județene au participat astăzi la o micro inaugurare organizată la Adjud. Delegația a părut să fie condusă de unul dintre vicepreședinții consiliului județean, Dănuț Cristian. Cei câțiva consilieri județeni PSD, printre care i-am remarcat pe Claudiu George Nica și Marian Adrian Drăghici au stat umăr la umăr cu Victor Roman și conducerea Companiei de Utilități Publice (din care nu a lipsit fostul consilier local Bogdan Matișan, actualmente director economic al CUP – c-așa-i în tenis!).


Practic, Partidul Social Democrat a inaugurat astăzi o stație de epurare ce va deservi orașul Adjud și câteva localități limitrofe, o realizare epocală a secolului 21 în România, asta având în vedere că în provincia europeană unii încă își dau jos brăcinarii în căcăstorile din fundul curții. Că veni vorba, este limpede că aici instituția condusă de Gheorghe Vasilescu nu are nici o putere! Oamenii rămân credincioși tradiției milenare de pe aceste meleaguri, aceea de a se cufuri acolo unde poftesc.


Investiția de 3,7 milioane de euro a fost realizată în trei ani, banii provenind în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană. În opinia pertinentă a directorului CUP, Gheorghe Vasilescu, stația de epurare „ a adus confortul de la oraș la sate, posibilitatea ca și întreprinzătorii economici locali să-și deschidă afaceri acasă, pentru că se asigură apă, canalizare, lucruri indispensabile pentru funcționarea unei societăți”.


După ce a transmis mesajul șefului său, așa cum se procedează (cuminte și sănătos) în astfel de plictisitoare situații, Dănuț Cristian a făcut un scurt tur al stației de epurare, profitând din plin de situația privilegiată de VIP și mirosind cu nesaț aerul primăvăratic de afară. Prietenos, coborând o clipă din palatul imaginar de cleșar în care se cocoțase, ne-a întrebat dacă avem nevoie de granule, însă i-am sugerat la fel de prietenos că lui i-ar prinde cel mai bine, având în vedere situația.


Oricum, Dănuț Cristian ne-a oferit ceva și din el, nu numai din domnul președinte. Ne-a explicat pe scurt cât de importantă este investiția de astăzi pentru oameni: „Tot ceea ce înseamnă ape uzate, tot ceea ce înseamnă elemente de mediu... știm acea lege universală: poluatorul plătește! Dar până să plătească un poluator, trebuie să intervenim, și asta e obligația noastră, a autorităților locale, de a găsi cea mai optimă soluție pentru a interveni. Este vitală pentru că, altfel, comunitățile nu se pot dezvolta”.

Și întrucât totul a fost destul de clar, toată lumea a plecat la Odobești să mai inaugureze ceva.

 

Adauga comentariu