Video! Sportivii vrânceni au obținut 27 de medalii la Campionatul Național de Kick-Boxing! Interviu cu președintele Clubului NIDAN din Focșani, sensei Dănuț Pleșa

După 22 de ani, putem spune că prima competiție națională de kick-boxing ținută la Focșani a fost un succes, mai ales prin prisma rezultatelor obținute de sportivii noștri. Din cei peste 240 de luptători prezenți,legitimați la 27 de cluburi din țară, kick-boxingul vrâncean a fost reprezentat de 22 de sportivi care au obținut 27 demedalii, din care 4 de aur, 8 de argint și 11 de bronz. Mai jos avem un interviu cu organizatorul competiției, președintele Clubului NIDAN, sensei Dănuț Pleșa.

Reporter: Care sunt concluziile, acum, la final de competiție?


Sensei D. Pleșa: Concluzia este că această competiție a ieșit bine. Dacă ar fi să dăm o notă, aceasta ar fi 8. Când organizezi asemenea evenimente sportive, inerent, apar și probleme organizatorice. Una din ele a fost faptul că la noi, ieri, s-a implementat pentru prima oară un sistem electronic care a generat anumite probleme pe parcurs ce se înregistrau cluburile, sportivii..  Din acest motiv startul campionatului a întârziat foarte mult. Am început 11.30 și s-a terminat la ora 24.00.


Deoarece timpul nostru a expirat, ultimele competiții s-au desfășurat în timp ce se demonta ringul. Ne cerem scuze pentru asta dar a meritat. A ieșit un campionat bun, zic eu, și asta pentru că ne-am organizat foarte bine. Am reușit să schimbăm Consiliul Director, am adus oameni care s-au implicat, și aici mă refer la Dan Petrea care a fost foarte deschis la organizarea acestei competiții.


R: Care a fost nivelul de pregătire al sportivilor participanți? Ai noștri cum s-au descurcat?


Sensei D. Pleșa: De la an la an, nivelul de pregătire al sportivilor este mai mare, ei vin bine pregătiți și am observat că, de câțiva ani, numărul lor este în creștere. Și dau două exemple: noi, care am venit cu 22 de sportivi și clubul unde se antrenează Moroșanu, Scorpions Iași, care a venit cu aproximativ 30 de sportivi.


Eu sunt mulțumit de pregătirea sportivilor noștri și, în condiția în care își vor dori să continue să facă sport de performanță, unii chiar au aptitudini pentru acest lucru. Nu pot să spun care a fost cel mai bun. Mie mi-au plăcut Alin Ignat, Dragoș Dumitrașcu, Romeo Ștefan, Ionel Rusu, Rober Cioarec, sportivi care au avut meciuri foarte bune și coordonate. Am mai avut o sportivă care a venit de la karate, Zenaida Vornicescu. I-a fost destul de greu să se adapteze de la un stil la altul dar în final a reușit să facă performanță.


R: Sensei Dumitru Mocănașu spunea că ar vrea ca această competiție națională să fie organizată în fiecare an la Focșani


Sensei D. Pleșa: Eu unul mi-aș dori să se întâmple una asta, dar pentru a organiza anual o asemenea competiție de nivel național avem nevoie de mai multe resurse, inclusiv cea financiară. Pentru a organiza o competiție nu sunt necesari foarte mulți bani dar... nici puțini. Dacă s-ar implica sponsori care să participe cu o sumă modică, atunci așa ceva s-ar putea realiza. O altă problemă, și aici atrag atenția domnului primar Cristi Misăilă, este lipsa unui medic sportiv.

La momentul ăsta, dacă nu mă înșel, nu mai avem un medic sportiv și în condiția în care avem un club municipal și mai multe cluburi particulare afiliate la anumite federații este necesar un medic sportiv. Poate n-ar fi rău înființarea unei baze de medicină sportivă în Focșani.


R: Care au fost rezultatele noastre, pentru că la anul am putea participa la europene, nu?


Sensei D. Pleșa: La această competiție au participat 22 de sportivi din Focșani. Palmaresul este de 27 de medalii din care patru de aur, opt de argint și 11 de bronz. După mine sunt rezultate foarte bune dacă luăm în calcul numărul de sportivi pe care l-am avut și la numărul de medalii.


În august se vor desfășura campionatele europene. Nu mai ține de noi, ci de Federația Română de Arte Marțiale de Contact la care suntem afiliați și vom vedea dacă avem sportivi care vor intyra în lot. Oricum, dacă ne plătim transportul , înscrierea și cazarea, putem participa fără probleme.

 

Adauga comentariu