Video și Foto! Ziua Internațională a Copilului a aglomerat centrul municipiului Focșani!

Autoritățile locale locale s-au străduit din răsputeri ca ziua de 1 iunie să fie marcată așa cum trebuie în Focșani. La jumătate de oră după deschiderea oficială, făcută de edilul orașului, Piața Unirii începea să se aglomereze. Zeci de copii de toate vârstele, însosțiți (cei mici) sau nu de părinți, participau la evenimente diferite care se se desfășurau simultan în Piața Unirii și pe bulevardul central din fața obeliscului.


Ansamblul municipalității, „Țara Vrancei”, a ținut un concert de muzică populară cu și pentru copii. În fața scenei nu se adună prea mulți spectatori, însă cei care privesc spectacolul par să fie încântați.


Se joacă fotbal, se joacă handbal și baschet, toată lumea se află în continuă mișcare. Punctul zero al orașului se animează treptat gtransformându-se într-o aglomerație colorată și gălăgioasă. Pe treptele prefecturii un grup de copii de la CSM Focșani, îmbrăcați în kimonouri specifite Taekwondo fac demonstrații de arte marțiale sub supravegherea atentă și serioasă a antrenorilor.


O adevărată busculadă s-a produs în zona corturilor albe ale Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate” din Focșani. E atâta aglomerație încât reușim cu greu să aflăm ce se petrece. Pe cele câteva mese amplasate în mai multe locuri se află tot soiul de obiecte didactice, specifice profilului unei școli sanitare: eprubete, microscoape, membre umane din plastic etc.


Undeva, o tânără îmbrăcată în alb ia tensiunea persoanelor în vârstă. Ne spune că destui pensionari s-au oprit aici și și-au verificat tensiunea arterială. Totuși suntem curioși ce se întâmplă cu obiectele înșirate pe mese.


„Aici este un minilaborator de chimie, întrucât școala noastră are și specializarea asistent medical de farmacie, cu disciplina chimie farmaceutică,și astăzi am ieșit pentru a arăta doar o secvență din ceea ce înseamnă chimia farmaceutică. Aici facem câteva experimente pe care eu le efectuez cu mare plăcere la laborator, din sfera combinații complexe”, ne-a spus directorul Școlii „Hippocrate”, profesorul dr. Mirela Nedelcu.


Ceva mai încolo am aflat care este cauza aglomerației. Zeci de copii așteaptă nerăbdători să ia locul altora, pe scaune, pentru simplul motiv de a fi pictați pe față. Maeștrii acestei arte sunt cursanții școlii sanitare care pictează prichindeii cu cele mai năstrușnice  modele, de la flori și pisici până la eroi din benzile desenate.


Bulevardul Unirii este la fel de aglomerat. Instituțiile care fac parte din Ministerul Afacerilor Interne (pompierii, poliția, jandarmii) au organizat standuri unde cei mici se înghesuie curioși.

„Astăzi am pregătit foarte multe surprize pentru copii: un minilaborator de criminalistică, l-am adus și pe partenerul nostru, câinele polițist TEM, foarte prietenos cu cei mici, îi avem alături de noi pe luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale și pe polițiștii rutieri, cu autospecialele din dotare”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrance, Paula Enache.


Cum era și normal, băiețeii s-au îmbulzit să vadă armamentul din dotarea jandarmilor vrânceni. Nerăbdători și curioși, ei au încercat obiecte din echipamentul specific dar punctul de atracție a rămas totuși pușca cu lunetă.


Spre clădirea fostului Cinema Balada, bulevardul era ocupat cu standurile amenajate în cadrul concursului „Cel mai frumos spațiu din jurul școlii”, unde fiecare instituție de învățământ prezenta pe un panou cu fotografii ce ilustrau modul în care elevii au reșit să transforme un spațiu verde într-o adevărată „operă de artă”.

Adauga comentariu