VIDEO! Șeful liberalilor din Vrancea îl consideră pe primarul Cristi Misăilă „un pericol” pentru Focșani! Cătălin Toma: „Vă dați seama ce administrație știe omul acesta?”

Liderul liberalilor vrânceni, Cătălin Toma, îl consideră pe primarul orașului, Cristi Misăilă, „un pericol” pentru Focșani. Opinia senatorului vine după ce edilul municipiului nostru declarase cu ceva timp în urmă că sistarea de la plată  a unor lucrări derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) nu este tocmai „ortodoxă”.


Reamintim cititorilor noștri că în urma unui control inițiat de ministrul Dezvoltării cu privire la stadiul în care se află mai multe investiții finanțate prin PNDL în Focșani, Corpul de control al MLPDA a descoperit mai multe nereguli. Astfel s-a luat decizia sistării de la plată a unor facturi în valoare de aproximativ 3,3 milioane de lei pentru modul defectuos în care au fost reabilitate mai multe străzi din Focșani.


Primarul Cristi Misăilă a comentat această măsură ca având „motive puerile” și că, de fapt, nu se efectuase recepția lucrărilor. Pe cale de consecință, „sancțiunea” ar fi fost dată nu din rațiuni obiective, ci din motive personale, mai ales că între ministrul Ion Ștefan și primarul Cristi Misăilă există o rivalitatea „stropită” din belșug cu declarații belicoase.


Având în vedere aceste aspecte, senatorul Cătălin Toma spune că PNL nu este dispus la blaturi și că primarul orașului Focșani habar nu are de administrație:


„Am auzit zilele trecute că un viitor fost primar, mă refer la Cristi Misăilă, se plângea că nu a fost recepția finală (a lucrărilor prin PNDL – n.r.). Vă dați seama ce administrație știe omul acesta? Este pericol pentru Focșani! A spus o mare gogomănie, că nu este recepția finală a lucrărilor și cum să se verifice dacă s-au făcut sau nu lucrările? Păi atunci vin și eu și întreb: la ce ai mai cerut bani în anumite faze dacă nu ai recepția finală?


Pentru că proiectul este avizat pe stadii iar plățile sunt făcute în raport cu procentul de execuție! Și primarul ar trebui să știe că orice plată se face pe semnătura beneficiarului, a proiectantului și a dirigintelui de șanier! Este normal ca cel care dă banii să verifice ori de câte ori face plata dacă acele lucrări, în stadiul execuției menționate, sunt făcute sau nu!”, a spus președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.    

Adauga comentariu