VIDEO! PSD + ALDE mândri că sunt vrânceni de ocazie! Consilierii puterii au refuzat să facă cetățeni de onoare doi tineri salvatori pe motiv că nu sunt oameni de știință!

Astăzi am asistat la o fățărnicie, poate greu de imaginat în altă țară europeană, normală în România, obișnuită în Consiliul Județean Vrancea. Majoritatea PSD + ALDE din CJ a refuzat să acorde titlul de cetățean de onoare unor vrânceni de toată isprava.


Este vorba de Alexandru Puiu, tânărul care a salvat un copil dintr-o mașină ce se scufunda în Dâmbovița, și Florin Sebastian Drăgan, cel care a salvat de la înec doi copii în stațiunea Eforie Nord. Faptele celor doi au fost felicitați de autorități la nivel național, Alexandru a primit o plachetă de onoare de la Raed Arafat.


E drept, pentru a deveni cetățeni de onoare, cei doi tineri au fost propuși de consilierii PNL. Dar asta nu credem că a fost un motiv întemeiat ca majoritatea PSD + ALDE să voteze – SECRET -  împotriva acestei inițiative. Liberalii au fost acuzați de Marian Oprișan că au politizat problema. Consilierului Cristi Irimia nu i s-a acordat dreptul la cuvânt. A fost ignorat de un Marian Oprișan plictisit.


„Cine vorbea de eleganță și diplomație... minciuni de adormit copii! Domnului Irimia i s-a dat cuvântul. Dacă consiliul județean a considerat prin vot secrat că nu consideră că cetățenii propuși pentru titlul de cetățean de onoare nu merită, asta e situația. Este asumarea democratică a unui punct de vedere. Eu cred că toți colegii mei au considerat mai important că aceste lucruri le merită savanți, oameni de știință, cei care au făcut lucruri importante pentru județul Vrancea. E de apreciat ce au făcut cei doi, dar nu cred că ating nivelul de a fi cetățean de onoare”, a spus Marian Oprișan.


Având în vedere cele spuse de Marian Oprișan, reamintim tuturor că în primăvara lui 2016, în campanie electorală, au primit titlul de cetățean de onoare, probabil pentru fapte excepționale, mai mulți primari din Vrancea: Ion Petre (Panciu), Vasile Aguridă (Tulnici), Dumitru Robu (Gologanu) și, cu voia dumneavoastră, Decebal Bacinschi, edilul Focșaniului. În schimb, consilierii PSD au decis că nu este necesar să acorde titlul în cazul celor doi tineri care au salvat trei oameni de la moarte.


Alexandru și Florin au rămas însă aceiași oameni modești care nu și-au dorit acest titlu. Ceea ce au făcut nu se poate măsura în cuvinte sforăitoare sau în titluri încredințate prin votul unor oameni politici. Ei rămân cetățeni de onoare adevărată pentru noi, cei care le apreciem curajul de care au dat dovadă în momente cheie, în momente în care puțini au curajul să nu se gândească decât la faptul că a salva o viață este cel mai important lucru pe care îl poate face un om.

Adauga comentariu