VIDEO! Primarul Iulian Nica despre ultimele percheziții: „Nu există nicio problemă la Primăria Panciu!”

Săptămâna trecută Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu a demarat o anchetă în cadrul căreia procurorii cercetează, printre altele, săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Toate acestea ar fi fost săvârșite la DUSPI SERV, societate de salubritate aflată în subordinea Primăriei Panciu.


Am încercat să stăm de vorbă cu edilul Iulian Nica, însă acesta a spus că nu ne poate primi în birou deoarece nu are cheia. Mai mult decât atât, primarul ne-a acuzat că anchetele noastre jurnalistice ar fi făcute la comanda PNL Vrancea și, în special, a secretarului de stat Ovidiu Burdușa.


În ceea ce privește ancheta aflată în desfășurare, Iulian Nica a declarat că singurele probleme pe care le are primăria sunt cele anchetate de procurori la societatea DUSPI SERV. „Problema mare este la Mirela Șercan. Ea a făcut delapisare la DUSPI, ea a falsificat documente pe care ni le-a adus la primărie să le semnez. Numai că eu nu am acceptat și am spus clar: documente false! Eu nu m-am dus să reclam, ea a reclamat asta și din acest motiv va răspunde la poliție. Nu răspund eu”, a spus primarul Iulian Nica.

Pe de altă parte, Mirela Șercan, casieră la DUSPI SERV, spune că este nevinovată și că ar fi fost amenințată și hărțuită de primarul Iulian Nica după ce a refuzat să falsifice niște documente. Potrivit Mirelei Șercan, conducerea societății de salubritate, prin fostul administrator Ana Tacu, i-a sugerat să semneze anumite acte din care reieșea că mai multe mașini și un tractor, toate în stare de nefuncționare, ar fi fost alimentate în mod legal cu carburant.

Pentru că nu a acceptat acest lucru, femeia ne-a declarat că a fost supusă amenințărilor și că, la sfârșitul lui februarie, Iulian Nica a venit la ea în birou, a scos-o afară și a închis ușa cu cheia. Pentru acest lucru a făcut plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu.

„Mi-a închis biroul și mi-a spus să mă duc cu țiganii în stradă. Două zile, eu și colegul meu nu am avut acces în birou. Totul a pornit după ce fostul administrator, Ana Tacu, mi-a spus să fac niște acte, niște foi de parcurs, ceea ce nu am făcut. Era vorba de un tractor stricat și alte trei rable pe care se fac alimentări. Pe mine, primarul m-a amenințat întotdeauna că mă dă afară. Eu sunt nevinovată! Nu m-am dus să scot bani din casierie ca să alimentez niște mașini care nici nu funcționează”, ne-a spus Maria Șercan.


Până în momentul de față, procurorii pănceni efectuează cercetări în nu mai puțin de patru dosare în care este implicată Primăria Orașului Panciu.

 

Adauga comentariu