VIDEO: Prima Horă a Unirii s-a dansat în Focșani cu prefectul, urmează a doua, mai pe seară: „Nu mi se pare corect, nu toți suntem români, nu trebuie să fim uniți?”

În Focșani, oraș al Unirii de altfel, ca la nimenea. Anul acesta, autoritățile nu s-au înțeles între ele care cum iese mai în față la evenimentele dedicate Zilei de 24 Ianuarie, așa că în final s-a ajuns în situația ca focșănenii să fie invitați să se prindă în Hora Unirii în cadrul a două manifestări distincte. Prima, cea organizată de Prefectura Vrancea cu începere de la orele 13.00, a fost fără prea mult fast și s-a finalizat rapid. S-a dat onorul, prefectul Gheorghiță Berbece a citit din cuvintele clasicului premier Ludovic Orban, a urmat defilarea Gărzii de Onoare, apoi Hora Unirii.

O Horă a Unirii mai mult cu simpatizanți și membrii PNL, cu elevi care au fost încurajați să își dea mână cu mână de inspectorul școlar general Dorin Cristea - până acum absent aproape total de la astfel de evenimente, precum și cu câțiva focșăneni prezenți prin fața Palatului Administrativ.

Unii dintre focșăneni au rămas cam nelămuriți: a fost sau n-a fost? Atât? - s-au întrebat ei. Păi unde e spectacolul, unde e fastul? Și când au aflat că mai urmează manifestări, dar organizate de primărie cu începere de la 17.30, parcă nu le-a venit a crede. Nu știu nici focșănenii ce să creadă despre această dezbinare a autorităților noastre.

 

Adauga comentariu