Video! Poliția Locală Focșani la datorie: „Amendați, amendați și iar amendați!”

Situația devine „cotoibilă”! Poliția locală vânează orice conducător auto care, împins de nevoie și din cauza lipsei acute a locurilor de parcare, îndrăznește să-și lase mașina pe marginea drumului. Într-un oraș sufocat cum este Focșaniul, amenzile date pentru staționarea ori oprirea mașinii în alte locuri decât cele prevăzute de lege (și sunt așa puține!) curg precum apa Cascadei Niagara.


Ca să vă faceți o idee, doar în luna mai, poliția locală din Focșani a dat 186 de sancțiuni contravenționale în valoare de 46.980 de lei (aproape 10.000 de euro) numai pentru oprirea interzisă și staționarea neregulamentară a autovehiculului. Este adevărat, se încalcă legea, dar administrația locală nu a avut timp să ofere soluții alternative din 1990 și până acum.


Iată un exemplu elocvent. Un cetățean a lăsat mașina chiar lângă Finanțe, la doi pași de piață, pentru a cumpăra câteva kilograme de roșii. În lipsa sa (aproximativ 5-10 minute) poliția locală și-a făcut apariția silențios și eficient, a ancorat autoturismul și se pregătea să-l salte definitiv când a sosit șoferul. Indiferent de argumentele aduse polițistului local, omul s-a ales cu o amendă de 60 de lei.


Revoltător este că nu sunt suficiente locuri de parcare, mai ales în zona pieței, și oamenii nu au, efectiv, unde să-și lase mașina. Poate că ar fi mai bine dacă am circula cu toții pe trotinete! Așa ne-am aduce și aportul la protejarea mediului înconjurător!

 

Video: Marcel Vidreanu

Adauga comentariu