Video! O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, despre blocajele de trafic

Printre cele o sută de lucruri jenante din Focșani se numără, cu siguranță, nodul în care se desfășoară circulația (sau ce-o fi) pe străduțele din târg. Și așa foarte înguste, acestea devin uneori adevărate capcane pentru autovehicule.


Am observat cu toții, șoferi și pietoni, că absolut toate străzile din oraș au un sens, uneori chiar două, blocat cu autoturisme parcate pe lung, pe lat sau în spic. Acolo unde sunt, indicatoarele sunt de cele mai multe ori ignorate, dar ce poți să faci?


Focșaniul a devenit un oraș mult prea mic pentru numărul de mașini care îl traversează 14 din 24 de ore. Destul de des se întâmplă ca două mașini să nu aibă loc una pe lângă cealaltă atunci când se întâlnesc pe una dintre străduțele din Focșani.


Râmâne ca unul dintre cei doi șoferi să cedeze și să facă loc cum poate, uneori dând cu spatele o distanță bunicică. Primăria a încercat să remedieze situația plantând indicatoare cu „sens unic”, dar inițiativa care se dorea salvatoare este precum o picătură într-un ocean. Nu este o soluție și o știe toată lumea.


Situația se mai poate prelungi o vreme, nu se știe cât, însă, uneori, străzile aglomerate devin piedici insurmontabile pentru mașinile de pompieri venite la vreo intervenție. Așa s-a întâmplat astăzi pe strada Miron Costin, pe lângă Teatrul Municipal. Fusese anunțat un incendiu și la fața locului sosiseră o autospecială de stingere, autoscara și o autospecială SMURD. Ulterior, la fața locului este chemată și o ambulanță SAJ.


Ei bine, imaginați-vă tabloul: mașinile de intervenție găsesc loc cu mare greutate la colțul dintre Ecoului și Miron Costin. Urcate pe trotuar, atât cât se putea pentru a nu obtura definitiv traficul. Pe partea dreaptă a străzii ecoului – plin de mașini, pe Miron Costin – autoturisme staționate pe dreapta și pe stânga și, pentru ca balamucul să fie complet, mașini încercau să se strecoare din ambele sensuri, într-o încercare disperată de a-și vedea de drum.


Noroc că n-a fost vorba de un incendiu de amploare întrucât nu se știe ce s-ar fi petrecut. Și ăsta este doar începutul. Coșmarul se va intensifica în fiecare an până la sufocarea întregului oraș. Doar soluții iscusite din partea administrației publice ar putea rezolva situația. Însă, cât de necredibil sună acest lucru...

 

Adauga comentariu