Video: Mii de euro și substanțe psihoactive găsite la domiciliile unor vrânceni. Trei persoane au fost reținute

Update: Tinerii reținuți inițial pentru 24 de ore au primit mandate de arestare. Judecătorii au considerat întemeiată solicitarea procurorilor DIICOT, însă soluția poate fi atacată.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpaţilor: 1. Soare Daniel Sorin... 2. Nicoară Alin Daniel... 3. Jitianu Ionuț - Cristian. Dispune arestarea preventiva a inculpaţilor: Soare Daniel Sorin, Nicoară Alin Daniel, Jitianu Ionuţ - Cristian, pe o perioada de 30 de zile, începând cu data de 19 septembrie 2019 şi până la data de 18 octombrie 2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventiva pe numele inculpaţilor: Soare Daniel Sorin, Nicoară Alin Daniel, Jitianu Ionuț - Cristian. ...dispune încunoştiinţarea unui membru al familiei, pentru fiecare inculpat, despre măsura dispusă. Ia act ca inculpaţii au beneficiat de serviciile unor apărători aleşi. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se arată în încheierea Tribunalului Vrancea.

Se pare că unul dintre inculpații de mai sus făcea taximetrie și se știa în acest mediu ce ocupații avea. Chiar din filmare reiese clar câtă marfă avea tânărul în mașina pe care o folosea pentru a transporta clienții. 

Știrea inițială:

Trei persoane au fost reținute ieri, după un flagrant, mai multe percheziții și audieri care au durat câteva ore. Persoanele reținute sunt bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv și vor fi propuși pentru arestare.

La data de 18 septembrie, polițiștii specializați  în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea și Galați, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au prins în flagrant delict, în municipiul Focșani, un bărbat, de 31 de ani, care ar fi comercializat mai multor persoane substanțe etnobotanice. De asemenea, au fost efectuate cinci percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale. 

Au fost ridicate pentru cercetări 172 de grame de canabis, 175 de grame de substanțe etnobotanice, 11,42 de grame substanță sub formă de pulbere, 7 telefoane mobile, două grindere, trei mini-cântare electronice, două laptopuri, 14.000 lei și 5.000 de euro.

Nouă persoane  au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri. În urma probatoriului administrat, D.I.I.C.O.T.- B.T. Vrancea a emis ordonanțe de reținere pe numele a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani. Aceștia vor fi prezentați, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat.

Adauga comentariu