Video! Limbaj suburban al consilierului local independent Gongu la adresa președintelui CJ Vrancea. Vezi cine este el, cum și ce a reușit să facă în viață

Probabil a fost un moment istoric la alegerile locale din 2016, când un independent a reușit să pătrundă în Consiliul Local Focșani. Mulți dintre cei care au crezut în promisiuni au mers cu inima deschisă și l-au votat pe Emanuel Gongu. Era clar contra „baronului”, lăsase în spate PNL, era singur împotriva tuturor. Și a intrat în CL. Până la prima ședinţă - cea de constituire a legislativului focşănean, totul era conform planului afișat în exterior. Câteva zile adică, pentru că, atunci când s-au făcut „grupurile”, Gongu a mers lângă PSD. Afiliat, nu împreună cu PSD. 

Nimic de spus, de doi ani în CL Focșani, domnul consilier vorbește, dezbate. Uneori se mai bate și cu pumnii în piept, deranjat că „se folosește numele independentului, adică eu, Gongu Emanuel. Am 21 de ani de școală. Am ajuns aici singur, cu numele și prenumele meu. Sunt independent și așa voi rămâne”. Emanuel Gongu se mai luptase singur. În trecut, pe când trecea din întâmplare pe lângă poarta „baronului” de la km 25, în plină noapte, s-a întâmplat ceva:

Evident, a doua parte a filmulețului e din CL Focșani. Pentru exemplificare. În ceea ce privește prima parte a producției, aceasta a fost postată de independentul Gongu - afiliat momentan la PSD, chiar pe pagina sa de Facebook, într-un moment de... sinceritate, rătăcire... cine știe? Când te întorci de la o petrecere cu „chef”, se poate întâmpla orice. Chiar să te urci beat la volan, să te transformi în regizor și actor, să te - ne scuzați - urinezi pe gardul omului. Plin de remușcări, Gongu a șters ulterior filmulețul. Numai că, până una, alta, unii l-au salvat, l-au editat. Alții, nu.

Cine ești tu, Gongu?

Dar hai să vedem parcursul. După cum se știe, Gongu este (și) jurist. Însă nu tot ce zboară se mănâncă, iar nu toți absolvenții de Drept au loc în branșa consilierilor juridici, avocaților, magistraților șamd. Gongu a încercat să intre prin examen în câteva tagme de mai sus, dar fiind vorba de probe cu întrebări, nu s-a putut. 

Însă aceasta nu înseamnă că a rămas în spatele scenei, nu. Dacă dai o căutare pe portalul instanțelor, aplicat la Tribunalul Vrancea - așa, la noroc, vezi că numele Emanuel Gongu are ceva notorietate. Din 2011 și până în 2016 există o sumedenie de cauze cu Emanuel Gongu ca „reclamant”. Dacă nu vi se pare suspect, aflați că obiectul cauzelor este legat de taxa de înmatriculare. Sort of. Până la urmă, nu-i așa, fiecare om a introdus cu mânuța lui zeci de astfel de acțiuni, pentru că deține multe mașini. Care, bănuim noi, nu apar pe numele „reclamantului”. Avem exemple:

Dosar 3774/91/2011, introdus 26.07.201: Admite cererea. Obligă pârâta (Instituția Prefectului Vrancea - n.r.) să înmatriculeze autoturismului fără plata taxei de poluare.

3832/91/2011, 29.07.2011 - Soluția pe scurt: ia act de renunţarea la judecată (Probabil nu se înțelesese cu proprietarul de drept al mașinii).
3873/91/2011, 02.08.2011 - Admite cererea. Dispune înmatricularea autoturismului, fără plata taxei de poluare. 
3970/91/2011, 09.08.2011 - Solutia pe scurt: ia act de renunţarea la judecată

4283/91/2011 - 01.09.2011, Admite cererea. Dispune ca pârâta să înmatriculeze provizoriu autoturismul, număr de identificare WFOWXXGCDW7M07112 până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a dosarului nr.3873/91/2011. 

4397/91/2011, introdus 07.09.2011 - Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamant. Dispune ca pârâta să înmatriculeze provizoriu autoturismul marca Opel Astra până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a dosarului nr.3774/91/2011.

5021/91/2012, 02.10.2012 - Soluția pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta la înmatricularea autoturismului. 

5558/91/2012, 17.10.2012 - Admite cererea. Dispune înmatricularea provizorie a autovehiculului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a fondului”. 

Câțiva ani, Gongu a intrat într-un con de umbră, iar numele său a apărut puțin spre deloc pe portal. O fi fost ocupat. Din 2016, și-a reintrat în pâine

2359/91/2016 - introdus 04.10.2016: Admite acţiunea şi cererea de chemare în garanţie. Obligă pârâta DGRFP Galaţi – AJFP Vrancea să-i restituie reclamantului timbrul de mediu de 1.872 lei, achitată cu chitanţa seria TS691 nr. 20100010845/27.10.2015 şi pârâta AFM să-i restituie pârâtei DGRFP Galaţi-AJFP Vrancea această sumă, la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data achitării la data restituirii efective. Obligă pârâta la 187,2 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu recurs, în 15 zile de la comunicare”. 

107/2017 - introdus 18.01.2017. 

2360/91/2016, 04.10.2016 -  Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite acţiunea formulată de reclamant, în contradictoriu cu pârâţii DGRFP Galaţi- AJFP Vrancea şi ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU, pentru restituire timbru de mediu. Admite cererea de chemare în garanţie a ADMINISTRAŢIEI FONDULUI PENTRU MEDIU, formulată de pârâta DGRFP Galaţi - A.J.F.P. Vrancea. Obligă pârâta DGRFP Galaţi - A.J.F.P. Vrancea să-i restituie reclamantului suma reprezentând timbru de mediu, actualizată cu dobânda legală de la data achitării la data restituirii acesteia. Obligă pe chemata în garanţie ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU să plătească pârâtei această sumă. Obligă pârâta DGRFP Galaţi- AJFP Vrancea la 300 lei cheltuieli de judecată către reclamant, reprezentând taxă judiciară de timbru. 

2705/91/2016, introdus 18.10.2016 - Admite cererea. Obligă pârâta DGRFP Galaţi – AJFP Vrancea să-i restituie reclamantului timbrul de mediu şi chemata în garanţie AFM să-i restituie pârâtei această sumă, la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data achitării la data restituirii efective. 

1658/2017, 03.05.2017. 

2705/91/2016, 18.10.2016 - Admite cererea. Obligă pârâta DGRFP Galaţi – AJFP Vrancea să-i restituie reclamantului timbrul de mediu de şi chemata în garanţie AFM să-i restituie pârâtei această sumă, la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data achitării la data restituirii efective. 

1658/2017 - introdus 03.05.2017”. 

Plângerea penală

Subliniem că aceste dosare sunt cele de la vedere, la îndemâna oricui ar fi curios să afle ce e cinstea în fața nevoii de a face bani. Răutăcioșii ar putea spune că este greu de estimat pentru câți prieteni a făcut consilierul Gongu acțiunile fără să le semneze sau să le introducă în instanță. Ceea ce duce la o altă chestiune: chiar și Baroul Vrancea a considerat (într-un final) că e o problemă. Pe surse, baroul i-ar fi făcut chiar o plângere penală consilierului independent Gongu, pentru „exercitarea fără drept a unei profesii”. Tot pe surse, la parchet s-a considerat că nu sunt dovezi, întrucât baroul nu a prezentat suficiente probe. Vreți probe? Uitați aici, mai sus, numărul dosarelor!

Firește, scuza ar putea fi alta. Societatea la care este administrator Emanuel Gongu, PRO-RENT SRL, cu număr de înregistrare J39/306/2007, are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare sau închiriate”. Adică mașinile pentru care „s-a bătut” Gongu în instanțe or fi fost ale firmei, who knows? Da, asta ar putea fi o idee. Firește, nimeni de la secția de contencios a tribunalului nu s-a sesizat. Nici măcar cei apropiați de Gongu, tot juriști de profesie, dar la un alt nivel, nu au avut o problemă cu aceasta. Da, știm cine. Or fi existând plângeri la DNA?

Eh, la tăți ni-i greu!

Acum, că Gongu independentul a încetat pe moment să mai introducă acțiuni și e un pic mai solicitat cu altele nu ar fi de mirare. Din noiembrie 2017, Gongu fost desemnat director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Vrancea Curată". Se spunea că era vorba de alegeri. Da, dar nu în sensul propriu. Emanuel Gongu a fost NUMIT în această funcție de Consiliul Director, cu acordul Adunării Generale a Acționarilor. Ce e cu acest Consiliu Director? Un fleac! Consiliul Director este condus de Marian Oprișan. Exact, cel din filmulețul de mai sus, care „a distrus Vrancea”, este același care „l-a ales” pe Gongu să îi fie director la Vrancea Curată, entitate făcută cu bani europeni!

Cine e și ce face Vrancea curată e greu de stabilit. Există un site, dar informațiile despre banii UE se dau cu lingurița. Tipic. La fel cum, tipic, se găsesc doar datele de la începutul proiectului, cum a semnat Marian Oprișan, cum a lansat dumnealui Vrancea Curată și altele asemenea. Numele altor persoane care se îngrijesc cu pricepere de proiect nu apar aici. 

Directorul - consilier independent Gongu a luat în grijă o asociație cu un picior în groapă, pentru al cărei eventual eșec va răspunde probabil cineva? De ce nu chiar directorul ei? Posibil să își fi luat „țeapă” și poate era de preferat să rămână la prima variantă: banii... din consiliul local?

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Vrancea Curată" este parte a proiectului "Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Vrancea", co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională și implementat de Consiliul Județean Vrancea. (Da, da. Același Consiliu Județean care e condus de Marian Oprișan. Tu ești, Gongu?). 

Ce înseamnă aceasta? Unitatea condusă cu multă pricepere de Gongu, care nu a primit postul pentru voturi atent cântărite, ci ca urmare a celor peste 20 de ani de școală, este făcută cu ajutorul UE. În mare, este vorba despre colectarea deșeurilor reciclabile, iar în Vrancea la proiect au aderat 71 din cele 73 primării. Și merge „strună” de la început. Deși Vrancea Curată are termen de finalizare data de 31 decembrie 2018, se știe că e mult în urmă cu pașii care trebuiau urmați. Asociație care nu și-a mai depus bilanțul de ceva vreme, dar ceva mișcări s-au făcut, din punct de vedere financiar:

Așteptăm efectele pozitive ale proiectelor. Până atunci, deși e redundant, ne vine să întrebăm: Tu ești, Gongu, Emanuel Gongu???

Adauga comentariu