VIDEO! IPS Ciprian promite pe mai târziu o slujbă adevărată de sfințire a Catedralei din Focșani, după ce se mai cheltuie niște bani pe pictură și mobilier liturgic

Sfințirea Mică a Catedralei Ortodoxe din Focșani a adus la slujbă, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Ciprian, sute de persoane, dornice să participe la primul eveniment religios oficiat în sala mare a edificiului religios!


„Parcă nu-ți vine să crezi, și mie nu-mi vine să cred, că vă pot privi din fața sfântului altar, din fașa acestei catapetesme, pe frățiile voastre, credincioșii din Focșani și din înprejurimi , în interiorul, de această dată, Catedralei „Sf. Cuvioase Parascheva”.
Ne-am străduit și, cu ajutorul lui Dumnezeuși implicarea ceva mai alertă a unor oameni, iată că am

ajuns să marcăm inaugurarea sfintelor slujbe în biserica propriu-zisă. Astăzi noi nu am săvârșit slujba de târnosire, slujba de Sfințire Mare, care va avea loc mai târziu, după ce catedrala își va primi și celelalte obiecte de mobilier liturgic”, a cuvântat către enoriași ÎPS Ciprian.


La această mică slujbă, ca să spunem așa, începută la ora 08.00 dimineață, au venit pe la 10.30 primarul orașului, Cristi Misăilă, însoțit de cei doi viceprimari, Ionuț Mersoiu și Marius Iorga. Ei au găsit-o, deja, în sală pe deputatul PSD Rodica Boboc, mult mai matinală și evlavioasă, ca orice femeie tradițională.


Președintele de giudeț a sosit undeva între 11.00 și 11.30, după ce și-a lăsat mașina în stația de autobuz, gest care, în alt oraș din alt județ, l-ar fi lăsat din nou fără permis. Asta dacă îl mai are.

Adauga comentariu