VIDEO: Inaugurare cu iz ceaușist la Focșani

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost invitat la Focșani, de  președintele vrâncenilor de pretutindeni, Marian Oprișan,  pentru a inaugura bazinul olimpic de înot. Toată tevatura a căpătat un iz teribil de campanie electorală, de afișare a puterii politice și, mai ales, de vizită ceaușistă de lucru. Pentru toți cei prezenți care și-au mai păstrat capul pe umeri, sosirea lui Dragnea la Focșani a fost un semnal clar: Baronul baronilor, „cel care nu a primit nici o condamnare penală”, încă, este alături de „daddy” Dragnea, omul care are partidul în buzunarul de la spate al pantalonilor.

De la așa-zisa inaugurare nu au lipsit majoretele în fuste foarte scurte, șefii instituțiilor publice, plecați în timpul serviciului, pentru că, de, sunt bugetari și datorează totul „marelui om”, copii neștiutori aduși cu anasâna de la școală de profesori (la ordinul de nestrămutat al directorilor), sportivi, oameni politici (i-am revăzut cu drag pe Cristian Dumitrescu, Angel Tâlvăr, Rodica Boboc și Nicușor Halici) și reprezentanții Companiei Naționale de Investiții. Majoretele au săltat sprințare pe muzică ritmată iar Liviu Dragnea, un cavaler total, a lăsat trei dintre adolescente să taie panglica tricoloră.

După mici probleme cu microfonul, Marian Oprișan a luat cuvântul în stilul caracteristic, dând vina pe liberali, și mai ales pe Traian Băsescu, că nu s-a făcut nimic în Vrancea. Tot ce s-a realizat în județ, a ținut să precizeze liderul președinților de consilii județene din România, a fost datorită PSD-ului pentru că, adăugăm noi, „social democrații au vocație de constructori”. Cu îmbrânceli și coate date strategic pe la coaste, toată lumea s-a îmbulzit în urma celor doi să viziteze bazinul. În timp ce liota de gură-cască se călca în picioare la etaj, Dragnea, secondat de Marian Oprișan, se dezbracă la cămașă și, după consultările de rigoare cu antrenorul, aruncă mingea micilor poloiști din bazin. Se urcă în tribune, se salută câteva cucoane simandicoase și toată suflarea coboară la parter pentru declarații.

După glagoria obișnuită că toții copii din Vrancea vor beneficia de bazin pe parcursul a sute de generații, că PSD-ul ne mai „trage” și un spital ca-n „Critical” sau „Grey’s Anatomy” și că se dorește construirea unor asemenea bazine în toată țara, Liviu Dragnea trece la ce-l doare: „este o grupare de partide care susține în continuare statul paralel, care susține ca în România să se continue abuzurile, care susține în continuare ca lumea asta a tenebrelor pe care încet, încet, am început s-o vedem cu toții, să continue. Noi discutăm despre un pachet de legi care a fost adoptat de curând prin procedură parlamentară și care au fost atacate la Curtea Constituțională. Acest film, această disperare, până la urmă se va încheia pentru că nu pot bloca mersul democrației. Aceste legi reprezintă o reformă dorită a sistemului de justiție așa cum și modificarea codurilor penale, care va începe în Comisia Specială, se va finaliza cu niște texte care să fie în concordanță cu directivele europene, cu deciziile CEDO și în concordanță cu deciziile Curții Constituționale”.

Se salută politicos, au loc ultimele strângeri teatrale de mâini și președintele Camerei Deputaților pleacă de unde a venit în limuzina sa de lux. În urmă rămâne fiecare cu ideile lui dar cei mai mulți cu ideile altora… a mai trecut o zi în Vrancea.

Adauga comentariu