VIDEO! Gheorghitță Berbece a devenit, oficial, noul prefect al județului Vrancea

 Gheorghiță Berbece a fost astă-seară „uns” ca prefect al județului Vrancea printr-o procedură neobișnuită. Renunțând la varianta clasică prin care Guvernul trimitea în teritoriu secretari de stat pentru a oficializa, astfel, numirea prefecților în funcție, premierul Ludovic Orban a luat decizia de a face acest lucru mult mai operativ și cu economie. Astfel, ceremonia de astăzi, a fost făcută ceva mai impersonal, prin intermediul monitoarelor, într-o videoconferință.


La numirea prefectului de Vrancea, moment stabilit pentru ora 16.30, au asistat șefii de instituții și aproape toată filiala Vrancea a Partidului Național Liberal. Printre cei veniți la „spectacol” s-au numărat primari liberali și câțiva consilieri locali PNL, aceștia din urmă veniți să-și susțină reprezentantul Guvernului în teritoriu, cu riscul de a întârzia la ședința de consiliu local, programată la ora 17.00.


Vădit emoționat, Gheorghiță Berbece a rostit jurământul de rigoare într-o atmosferă solemnă.


La finalul ceremoniei „televizate”, premierul Ludovic Orban le-a solicitat înalților funcționari deschidere totală către cetățeni, transparentizarea Instituției Prefectului și a serviciilor publice. De asemenea, Ludovic Orban le-a transmis noilor prefecți să asigure desfășurarea în deplină legalitate a autorităților publice.


În primul său discurs ca prefect al județului Vrancea, Gheorghiță Berbece le-a transmis celor prezenți sănătate și tradiționalul „La mulți ani” cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă. La ieșirea din sală, el a fost felicitat călduros de colegii din PNL care nu au pierdut ocazia să-și facă selfie-uri cu noul prefect.

Adauga comentariu