Video! În frunte cu preotul din Ciușlea, enoriașii din Garoafa declară „răzbel” primarului Maghiaru!

Sătenilor din comuna Garoafa le-a ajuns cuțitul la os. Drumurile deplorabile din localitate, gunoaiele deversate în bălțile de la Ciușlea, traficul greu care le dărâmă casele, sunt tot atâtea motive de nemulțumire ale oamenilor. Unul dintre liderii sătenilor este preotul Radu Marin. Enoriașii din Ciușlea l-au ales să vorbească în numele lor, considerându-l cel mai potrivit să le reprezinte interesele în fața administrației locale.


E drept că în ultima vreme, sătenii din Garoafa au recurs la proteste pașnice pentru a atrage atenția conducerii locale. În urmă cu o săptămână, preotul Radu Marin, însoțit de mai mulți enoriași, au înaintat un memoriu primarului Gheorghe Maghiaru prin care reclamă condițiile dezastruoase ale drumului județean DJ 205 E:


„Este o mare nevoie și un strigăt de disperare al nostru, locuitorii din satele Ciușlea, Răchitosu, Străjescu și Doaga. Suntem disperați și cine nu crede, să vină să vadă”, spune atunci, cu obidă, preotul Radu Marin.


Iată că în această duminică, oamenii s-au strâns din nou la biserica părintelui Radu Marin. La finalul slujbei, el a ținut un mic discurs în care i-a îndemnat pe localnici să pună piciorul în prag, să-și ceară drepturile, având în vedere că aceștia sunt plătiți din bani publici să fie în slujba cetățenilor.
Mai mult decât atât, oamenii din Ciușlea în frunte cu preotul Radu Marin le-au dat un ultimatul autorităților locale.

Pe doi iunie, localnicii vor să știe cu precizie ce soluții are primăria în legătură cu situația drumurilor, depozitarea deșeurilor în lacurile de la Ciușlea și varianta ocolitoare pe care să poată circula mașinile grele.


„Avem un primar ales, avem consilieri aleși, trebui să-și facă treaba! Atât! Avem oameni aleși, trebuie să-și facă treaba, nu vrem luna după cer! O să le dăm un timp de gândire să înceapă să facă proiecte și după 1 iunie să ne găsim și să ne spună ce proiecte sunt pe anul acesta pentru Ciușlea, Răchitosu, Străjescu și Doaga. Să ne spună dacă au vreun metru de șanț de făcut pentru anul ăsta. Vrem să vedem ce se face pentru noi anul acesta, nu hăt, stai așa să vedem!


Până pe 2 iunie le dăm un timp de gândire celor care ne conduc și pe care-i plătim, să găsească o posibilitate ca mașinile foarte grele să găsească o rută ocolitoare și să nu mai dărâme casele, școalași biserica. De asemenea să găsească soluții și să nu se mai arunce gunoaiele.


Dacă nu convingeți oamenii și să punem piciorul în prag, să știți că lucrurile vor merge din ce în ce mai rău. Suntem în cădere liberă! NU-ivăd pe cei tineri aici. Eu zic că se vor trezi dar să nu fie prea târziu. Ne vom strânge pe 2 iunie și dacă nu vin aici, mergem noi acolo”, a spus preotul Radu Marin în acordul enoriașilor strânși la biserică.

 

 

 Sursa foto și video: Drumurile Comunei Garoafa

Adauga comentariu