Video! Focșani Blues Festival la a patra ediție. Pentru prima oară, evenimentul nu va avea loc în Focșani!

Cea de a patra ediție a Focșani Blues Festival, care va avea loc între 29 și 31 august, vine cu o schimbare extrem de importantă în acest an. Manifestarea devenită cunoscută la nivel național nu va mai avea loc în buricul târgului, respectiv în Piața Unirii, ci s-a mutat în satul Doaga, la aproximativ 20 de kilometri de Focșani. Festivalul se va ține anul acesta chiar în Resortul Zaga-Zaga, dechis în luna iulie a anului trecut.


Migrarea manifestării într-o locație nu tocmai accesibilă tuturor îi va face pe unii să renunțe, dar asta nu înseamnă că festivalul va duce lipsă de spectatori. Am fost curioși, totuși, de ce această schimbarea de plan, de ce o relocare a unui eveniment într-o locație privată, așa departe de oraș. Cel mai important motiv pe care organizatorii l-au poferit presei a fost continua dezvoltare a Focșani Blues Festival, devenit neîncăpător pentru centru orașului Focșani, ceea ce afectează procesul de sponsorizare.


„Ar fi fost foarte ușor să râmânem în Focșani dar cred că ar fi fost din ce în ce mai greu să găsim sponsorizări. Dacă vrem să-l creștem și să avem artiști de mare valoare pe scenă nu putem decât să trecem la nivelul următor. Este un proiect care trebuie să crească ca să-l putem menține, întrucât atenția sponsorilor este îndreptată doar în această direcție”, ne-a spus PR managerul Ionuț Ungureanu. El u a uitat să menționeze și faptul că, la început, festivalul a fost sprijinit de foarte multe companii din Focșani, însă numărul acestora a scăzut foarte mult.


Un al doilea motiv foarte important invocat de echipa managerială este legat de ce se întâmplă în Focșani între concerte. Cu alte cuvinte, cei care vin la eveniment din țară sau străinătate nu au unde să-și petreacă timpul liber, „capitala provinciei europene Vrancea” fiind o locație total neatractivă din punct de vedere turistic.


„Gândiți-vă la cei care vin aici din locații mai îndepărtate. Aici au posibilitatea să se cazeze, vor fi amenajate spații speciale de gen camping cu toate condițiile necesare. Au la dispoziție un parc, va fi gata piscina, se pot plimba pe lac, cu barca, se pot plimba cu bicicletele... Toate acestea vor duce spre o singură direcție, cea bună, creșterea evenimentului”, a mai spus Ionuț Ungureanu.

Am mai fost curioși dacă evenimentul își va mai păstra numele de Focșani Blues Festival, în condițiile în care nu va mai fi organizat în orașul de pe Milcov. Se pare că organizatorii s-au gândit și la acest lucru.


„Se va numi întoteauna Focșani Blues Festival pentru că Focșaniul este rațiunea acestui eveniment. Faptul că l-am mutat aici este ca o invitație la o petrecere în aer liber adresată tuturor focșănenilor, ca un picnic, ca o vacanță. Un festival nu este un concert și atât. Vrem să oferim oamenilor mult mai mult decât asta”, a spus managerul adjunct al festivalului, Andreea Pancu.


„De-a lungul anilor am reușit să organizăm un spectacol de succesc, cu un număr neașteptat de spectatori în centrul Focșaniului, aproximativ 50.000 de persoane în cele trei nopți ale ultimei ediții a festivalului. Am decis atunci, după lungi discuții, să mergem mai departe și să organizăm festivalul într-un mediu natural iara Resortul Zaga-Zaga a fost cea mai bună opțiune a noastră”, au fost cuvintele managerului de festival, Bernard Cheere, care a anunțat și că se va retrage la anul, lăsând locul celor mai tineri în comitetul de organizare.


Ar mai trebui spus că la ediția de anul acesta va concerta trompetistul cubanez Arturo Sandoval, o legendă a muzicii latin-jazz, câștigător a 10 premii Grammy și 6 premii Billboard. Să nu uităm nici faptul că întregul festival este organizat de voluntari, nu de autoritățile locale, lucru, credem noi, extrem de important.


Biletele și abonamentele la ediția din acest an a Focșani Blues Festival sunt disponibile de la 1 mai. Un abonament pe întreaga perioadă a manifestării (trei zile) poate fi cumpărat cu 175 de lei, între 1 iunie și 31 iulie, și 200 de lei între 1 și 31 august.

Foto Credit: FBF Fan Club

Adauga comentariu