Video: Filosoful Mihai Șora e decis să vină în Vrancea: „Ar putea fi, cum spune balada, o gură de rai, dacă nu ar apărea stricăciunile unor oameni, corupția lor, venalitatea”

Mihai Șora, cunoscutul filosof și eseist român, membru de onoare al Academiei Române, a anunțat public că intenționează să vină în Vrancea la alegerile din 26 mai, ca observator independent. Neobosit la venerabila sa vârstă, 102 ani, Mihai Șora îi îndeamnă pe toți să se implice în acțiuni de acest gen: „Vă rog, oameni buni, să vă înscrieți ca observatori independenți la alegerile din 26 mai”.

„Dragi prieteni, la alegerile din 26 mai, voi fi observator independent. Voi merge în Vrancea, în locul care ar putea fi, cum spune balada, o gură de rai, dacă nu ar apărea stricăciunile unor oameni, corupția lor, venalitatea.

Ceea ce s-a alterat, în ultimii ani, ceea ce s-a surpat sub povara necinstei, mai mult decât sub zdruncinări de seisme, este tocmai încrederea, puntea de legătură dintre faptele și vorbele oamenilor, dintre vorbele lor și gând, dintre gând și realitate.

Vă îndemn și pe dumneavoastră, dragi prieteni, să vă înscrieți ca observatori independenți la alegeri.

Pentru a ne apăra democrația, pentru a apăra viitorul copiilor.

Vor fi aproape 20000 (douăzeci de mii!) de secții de votare.

Iar noi trebuie să fim și mai mulți”, scrie Mihai Șora pe Facebook.

Adauga comentariu