VIDEO! Elevii vrânceni cu 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost răsplătiți financiar de Ministerul Educației. Festivitatea de premiere a fost organizată la ISJ Vrancea

Inspectoratul Școlar Vrancea a premiat astăzii elevii care au reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Singuri ori însoțiți de părinți, ei au venit să-și ridice premiile oferite în plic de conducerea ISJ. Alături de cei doi șefi ai instituției, ceva mai târziu li s-a alăturat și subprefectul județului, Cristina Stoica.


La nivel național vor fi premiați 459 de absolvenți de gimnaziu și 235 de liceeni care au terminat clasele a VIII-a și respectiv liceul cu nota maximă. Printre aceștia s-au numărat și cei 23 de elevi din județul nostru care au fost recompensați de Ministerul Educației. Astfel, cei de gimnaziu au primit câte o mie de lei în timp ce absolvenții de Bacalaureat au luat 3.000 de lei, fiecare.


„Am vrea să vă felicităm din toată inima pentru efortul depus și rezultatele superbe pe care le-ați obținut în această vară, respectiv media 10 la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Sper că această festivitate să fie o bucurie pentru noi toți, cadrele didactice care au fost alături de voi, elevii. Suntem alături și de bucuria părinților  care au fost foarte fericiți de rezultatele copiilor lor. Vă felicit din tot sufletul și vă urez succes acolo unde sunteți”, a spus în deschiderea festivității de premiere inspectorul general al ISJ Vrancea, dorin Cristea.


Adjunctul ISJ Aurel Șelaru a amintit atât de eforturile copiilor cât și cele ale părinților în obținerea acestor rezultate excelente la învățătură.


„Dragi elevi, ne mâdrim cu voi pentru munca pe care ați depus-o, pentru efortul pe care numai voi știți cum l-ați depus. Dragi părinți, eforturile voastre au fost pe măsură. Vrem să vă mulțumim pentru că sunteți implicați în educația copiilor dumnevoastră și rezulatele se văd. Știu că de cele mai multe ori voi, copiii, nu ați avut vacanță iar efortul financiar al părinților a fost notabil dar, atunci când tragem linie, avem rezultatele de astăzi”, a completat și inspectorul general adjunct Aurel Șelaru.


Să nu uităm că elevii de astăzi au fost premiați și de administrația locală, așa cum s-a procedat în fiecare an. Potrivit unei hotărâri de consiliu local, aleșii municipali au alocat câte o mie de lei pentru absolvenții clasei a XII-a și 500 de lei pentru cei de gimnaziu.


„Am retrăit emoțiile din examen la momentul premierii și simt că totul a fost răsplătit. Nu știu ce voi face cu banii”, ne-a spus o elevă, în timp ce alta ne-a mărturisit că suma respectivă va fi investită în haine dar și în culegeri pentru noul an școlar. O absolventă de bacalaureat ne-a spus că banii vor fi folosiți pentru biletele de avion deoarece ea va studia matematica tocmai în Marea Britanie.

Adauga comentariu