VIDEO! După Goru, lynxul din Vrancea, Specialiștii ACDB trimit în Munții Dinari un alt râs pentru repopularea speciei!

După Goru, râsul care a plecat la începutul anului trecut din Munții Vrancei tocmai în Slovenia, pentru a-și salva specia de la dispariție, un alt lynx va îndeplini această nobilă misiune. În urmă cu o zi, o echipă formată din specialiști ai Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și Regiei Naționale a Pădurilor a capturat un exemplar superb de râs în pădurile din județul Bacău.


În vârstă de 5 ani, masculul se află acum în carantina ACDB iar peste aproximativ o lună va fi transferat în codrii Croației. Operațiunea face parte din cadrul Proiectului „Life Lynx”, menit să salveze de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și Sud-Estul Alpilor.


„Această populație este în prezent una extrem de amenițată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.


Scopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați ( in România si Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația”, se arată pe pagina de socializare a Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB).

 

Sursa video: ACDB

Adauga comentariu