VIDEO! Dragostea-n bucate la Focșani! Eugenia Moțarschi ne-a adus pâinea cea de toate zilele!

În sfârșit, Focșaniul are un magazin cu produse cu adevărat tradiționale, deschis de curând vis-s-vis de Gerald, la intersecția dintra strada Bucegi și Bulevardul Brăilei. Cea care a avut curajul de a porni pe un drum care s-a dovedit spinos și plin de obstacole birocratice este Eugenia Moțarschi, o femeie plină de o vitalitate extraordinară care se apropie de a doua tinerețe.


Eugenia Moțarschi s-a născut în Regatul României, așa cum îi place să spună, în Asudata, o localitate din raionul Soroca, Republica Moldova. Cu rădăcini bine înfipte în pământul românesc, ea a ajuns în județul Vrancea în urmă cu 19 ani, în 2000, și s-a stabilit definitiv în comuna Cotești.


De profesie economist, Eugenia Moțarschi a avut întotdeauna un real talent în preparatul bucatelor, pasiune, care spune ea, a ajutat-o de multe ori să rezolve ițele încâlcite ale vieții. Iată că astăzi, prin deschiderea acestui magazin cu produse tradiționale în orașul de pe Milcov, doamna Eugenia ne propune să gustăm o altfel de pâine, cum nu se mai face de foarte multă vreme în Focșani.


După doi ani în care a luptat cu valurile birocratice din România postdecembristă, ea a reușit să ne ofere prin intermediul magazinului său, pe care-l vedem în curând extrem de aglomerat, o pâine de casă extraordinară, cozonac și mai multe sortimente de plăcintă: cu varză, cartofi și brânză sărată, toate preparate după rețete vechi din Basarabia românească.


Sunt poate mult mai mult de spus despre Eugenia Moțarschi, însă acest aspect îl vom trata în amănunt altă dată, acum vă propunem să urmăriți ceea ce ne-a povestit și nouă astăzi, la inaugurarea acestui magazin.

 

Adauga comentariu