Video: Directorii unităților de învățământ, invitați de primar să vorbească despre investițiile de care au nevoie, pentru a identifica surse de finanțare. „Este ca în preajma Crăciunului”

Azi s-a desfășurat o primă dezbatere pe bugetul Primăriei Focșani, aferent anului în curs, invitați de seamă fiind directorii unităților de învățământ din municipiu. Primarul Cristi Misăilă a citit cifre și proiecte, menționând că banii pentru școli au fost alocați în funcție de solicitări. Anul acesta, la capitolul învățământ, au fost locate 20.468 de mii de lei, din bugetul total al Focșaniului, în sumă de 342.239 mii lei.

Am asigurat cu prioritate cheltuielile pentru utilități pentru fiecare unitate, asigurăm cheltuielile cu paza. La reparații curente, îmi doresc foarte mult ca toate aceste sume pe care noi vi le vom aloca, să fie utilizate cât mai rapid. Adică să demarați procedurile de achiziție, astfel încât să puteți să și cheltuiți aceste sume și să vă atingeți obiectivele. Grădinița 1 - 8 mii de lei. Grădinița 2 - 10 mii de lei, Grădinița 13 - 10 mii de lei, Grădinița 16 - 10 mii de lei. Vorbesc doar de sumele alocate pentru reparații curente. Grădinița 17 - 34 de mii de lei, Grădinița 18 - 10 mii lei, Grădinița 23 - 10 mii lei, Școala „Nicolae Iorga” - 15 mii lei, Școala „Ion Basgan” - 340 de mii de lei, Școala 3 - 10 mii de lei, Școala „Anghel Saligny” - 320 de mii de lei, Școala 7 - 73,7 mii lei, Școala „Alexandru Vlahuță” - 10 mii lei, Școala „Ștefan cel Mare” - 10 mii de lei, Școala „Duiliu Zamfirescu” - 349 mii lei, Colegiul „Edmond Nicolau” - 106,5 mii lei, Colegiul „Gheorghe Asachi” - 29 mii lei,  Liceul „G. G. Longinescu” - 130 mii lei, Colegiul „Ion Mincu” - 20 mii lei, Colegiul „V. D. Cotea” - 40 de mii, Liceul cu Program Sportiv - 20 de mii, Colegiul „Alexandru Iona Cuza” - 20 mii, Colegiul Economic - 22 de mii, Colegiul Unirea - 20 de mii, Colegiul Pedagogic - 30 de mii, Liceul de Arte - 20 de mii, Colegiul Auto „Traian Vuia” - 20 de mii, Școala Liceală Post Sanitară - 52 mii lei. Astea sunt sumele alocate pentru reparații curente”, a explicat primarul, cu mențiunea că sumele mai mari sunt cele aferente proiectelor de reabilitare deja începute.

În continuare, primarul i-a invitat pe toți directorii prezenți în sală să își spună doleanțele. Unele unități au nevoie de garduri, terenuri de sport sau asfaltări ale curților, în vreme ce alte școli, în care s-au mai investit bani de-a lungul anilor, ar avea nevoie de alte facilități. Declarația zilei a venit de la profesorul Cornel Noană, directorul Colegiului Național Unirea, care a spus că se simte ca de Crăciun, când îi ceri moșului cadouri.

Mai rămâne de identificat sursa de finanțare, primarul Misăilă subliniind că nu are încredere în Compania Națională de Investiții, însă a asigurat că vor fi făcute încercări. Cu acest prilej, Misăilă nu a scăpat ocazia să îl atace pe ministrul Dezvoltării Ion Ștefan. „Da, avem un ministru din județul Vrancea, care a încercat să vină să facă „nimic” în Focșani. N-a făcut „mâine-azi”, a făcut „azi-poimâine”. A blocat Programul Național de Dezvoltare Locală pentru străzile care sunt în plină execuție”, a atras atenția primarul.

 

 

Adauga comentariu