VIDEO! Dan Barna a fost astăzi la Focșani pentru a obține creditul cetățenilor de a candida la prezidențiale! „Președintele este cel care dă viziunea unei națiuni”

Dan Barna a făcut astăzi o vizită în Focșani, vizită ce face parte din campania sa de strângere a semnăturilor pentru candidatura sa la prezidențiale și începută în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Cu această ocazie, președintele USR și-a făcut timp să întâlnească jurnaliștii locali pentru a-și prezenta pe scurt obiectivele electorale și, desigur, pentru a răspunde la întrebări.  


„Am început cu Moldova pentru că este cea mai depopulată regiune a României, pentru că aici sunt cei mai mulți români care sunt plecați din țară”, ne dezvăluie Dan Barna, chiar de la început, de ce îl găsim la Focșani și nu la Arad sau Turnu Măgurele. De fapt, candidatul USR la prezidențiale spune că unul dintre obiectivele principale este chiar stoparea emigrației în rândul tinerilor și dă exemplul Vrancei:


„Iau județul Vrancea, de exemplu, un județ care avea în 2011 puțin peste 400.000 de locuitori astăzi are sub 300.000. Am văzut din statistici că foarte mulți au plecat de aici, din Vrancea, în străinătate, ceea ce arată că este o problemă mult mai complicată și dureroasă decât decizia individuală a unui cetățean sau altul, este o problemă că România, astăzi, nu mai furnizează încredere, nu mai asigură speranță”, a spus Dan Barna.


Liderul USR nu a spus, la urma urmei, lucruri pe care nu le cunoaștem sau, în cel mai rău caz, le bănuim: că lucrurile trebuie să se schimbe în România, că actuala clasă politică „și-a terminat benzina” și că este momentul ca noua generație de oameni politică să se așeze la butoane. De asemenea, Dan Barna a mai vorbit despre reforma constituțională pe care partidul său este gata să o opereze odată ce va avea maneta de comandă. Una dintre schimbări va fi și restaurarea, dacă putem spune așa, atribuțiilor prezidențiale.


„Președintele este și trebuie să fie cel care dă viziunea unei națiuni. Avem foarte mare nevoie exact de această viziune și de această speranță, de această încredere pe care cetățenii români să o regăsească și să o primească din mesajele  și poziționările președintelui. România are nevoie disperată de oameni competenți și onești. Politica de cumetrie, politica de angajat rude la stat și politica de sinecuri ne-a adus în situația în care suntem de câteva săptămâni ”, a mai spus Dan Barna.


O altă problemă pe care președintele USR a mai pus-o pe tapet a fost și cea a imensei birocratizări din instituțiile statului, a modului în care acestea sunt supradimensionate prin angajarea oamenilor pe bază de cumetrii și afinități de partid. „În momentul de față, statul are nevoie de o reformă administrativă profundă și un prim pas este ca aceste concursuri pentru ocuparea posturilor în sistemul de stat prin procese de selecție realizate pe bune”, a declarat Dan Barna.

Adauga comentariu