VIDEO: Cum lupta Daniel Drăgan din opoziție în 2017: „Vreau să mulțumesc, repet, să mulțumesc, președintelui Marian Oprișan!”

Daniel Drăgan nu scapă nicio ocazie să își aroge merite care nu au legătură cu realitatea. La fel și ieri, când într-o postare în care își anunța candidatura inexistentă la Primăria Mărășești, sugera că este principalul salvator al Căminului de bătrâni Mărășești și că este un vajnic apărător împotriva PSD. 

Hăt în 2017, când deja trecuse mai bine de un an de când pierduse alegerile locale, Drăgan avea o altă miză: păstrarea postului de conducere la Căminul din Mărășești. Cămin care nu doar că nu era pe plus, ci cumulase datorii uriașe și era cât pe ce să fie închis. Și ce face Daniel în 2017, când se schimbă situația? Ei bine, putem vedea cu toții, video, întrucât Daniel Drăgan organizase o conferință de presă. 

În acea zi, la Cămin fuseseră trimiși 96 de mii de lei de la Consiliul Județean Vrancea pentru achitarea a o parte din facturile de hrană. Atât de groaznică era situația la Căminul de bătrâni, nu pentru directorul Drăgan, ci pentru cei 44 de beneficiari!

Ce se întâmplase? Păi prin 2015 se terminase cu finanțarea de la Ministerul Muncii, iar Căminul, înființat încă din 2011, prin hotărâre de Consiliu Local, nu mai reușise să se susțină. Nu că ar fi reușit vreodată, dar acum Daniel Drăgan are suficient sânge rece să spună că eforturile sale sunt cele care au dat roade. De fapt, nu managementul de succes practicat de Drăgan a salvat Căminul de bătrâni, ci cu totul altceva. Un ajutor de la Marian Oprișan, prin CJ Vrancea, pe filiera DGASPC. Nu o spunem noi, ci chiar liberalul convins Daniel Drăgan, care în 2017 nu se ferea să ceară, să accepte și să mulțumească pentru ajutor lui... Marian Oprișan!

 

Daniel Drăgan nu minte, într-adevăr făcuse ceva. Participase la anumite discuții legate de soarta Căminului. Și ar fi fost chiar culmea să nu participe la discuții pe care chiar dumnealui le solicitase, după ce mersese la CJ cu căciula în mână.
 

 

Între timp, în zilele noastre, chiar azi, Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea (instituție a cărei titulatură domnul Drăgan habar nu avea care este), a trimis un comunicat de presă. Bănuim că ar putea fi legat de susținerile domnului Drăgan, pentru că informațiile au legătură, ați ghicit, cu „O nouă șansă”. Nu pentru candidatura lui Drăgan, ci cu căminul din Mărășești.

Căminul pentru persoane vârstnice - „O nouă șansă” Mărășești, structură preluată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea în luna martie 2018, a traversat un amplu proces de renovare și reabilitare, aliniindu-se în momentul de față standardelor cerute de normele în vigoare. DGASPC Vrancea, cu sprijinul Consilului Județean Vrancea, a depus toate eforturile pentru a remedia situația condițiilor de trai, a serviciilor oferite, monitorizând în mod regulat conformitatea aplicării procedurilor de lucru și a situaței din acest centru.

Întrucât Căminul persoane vârstnice „O nouă șansă” Mărășești necesită intervenția urgentă pe o serie largă de aspecte administrative și funcționale, aflându-se atunci într-o stare avansată de degradare, s-a realizat o prioritizare a nevoilor existente, principalul obiectiv reprezentându-l asigurarea igienizării spațiilor de locuit: deratizare, dezinsecție, dezinfecție, materiale igienico-sanitare etc. și asigurarea hranei beneficiarilor la un nivel optim. 

Totodată, la momentul preluării, situația financiar-contabilă indica plăți restante în cuantum de 706.183,51 lei, sumă ce a fost achitată în intregralitate din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, evitând astfel restricționarea furnizării utilităților către acest centru.

Căminul pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” Mărășești a beneficiat și de sprijinul voluntarilor, primind din momentul preluării diferite donații, aceștia contribuind cu materii prime și materiale în cadrul acestui amplu proces de reabilitare.

Subliniem pe această cale faptul că situația actuală a Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” Mărășești, nu reprezintă o realizare personală în plan profesional a unor angajați, ci se datorează în totalitate unei echipe de oameni devotați, implicați, care au depus eforturi constante și susținute, astfel încât, pentru bătrânii aflați acolo să nu fie doar un cămin de bătrâni, ci o casă primitoare”. 

 

Sursa Video: Monitorul de Vrancea

Adauga comentariu