VIDEO! Copiii au „probat” astăzi haina de polițist! Comandantul IPJ Vrancea: „Este generația care ne va înlocui pe noi în această nobilă meserie!”

Curtea Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea a devenit un loc extrem de aglomerat în acestă dimineață. Zeci de copii, elevi ai mai multor școli gimnaziale din Focșani dar și din județ, au venit să vadă cum este viața de polițist. Încolonați frumos, doi câte doi, și însoțiți de cadre didactice, ei „au invadat” spațiul din fața instituției luând cu „asalt” atelierele de prezentare.


Chiar la intrare, Ted, un câine polițist de toată frumusețea, îi aștepta răbdător, lungit pe labele din față. Micuții nu au pierdut nici o ocazie de a mângîia patrupedul, acesta îndurând cu stoicism valul de dezmierdări . Ce-i drept, Ted nu a fost singurul câine care s-a bucurat de atenția celor mici. Partener de „suferință” i-a fost și Tim, celălat patruped adus să-i bucure pe copii.


Un alt stand care a trezit interes, în special în rândul puștilor entuziasmați la culme, a fost cel pregătiti de forțele speciale ale poliției. Pe o panoplie improvizată, băieții au putut admira armele de foc din dotarea „mascaților”. Spre surprinderea ofițerului care avea rolul de ghid, puștanii au recunoscut imediat câteva arme, familiare lor din jocurile video.


Anul acesta, pentru prima dată de când este organizată Ziua Porților Deschise la IPJ Vranea, a existat un atelier la care copiii și-au putut face mici desene artistice pe față, asemănătoare tatuajelor, la modă în ziua de astăzi printre cei mici.


Un alt punct de atracție pentru cei mici a fost atelierul organizat de Serviciul Criminalistic. Copiii au învățat cum se iau amprente la locul unei infracțiuni și, în general, cu ce se ocupă criminaliștii, mai mult, putând vedea „pe viu” chiar și cum arată locul unei crime.


„Astăzi le-am prezentat tehnica din dotare și ne-am bucurat foarte mult să avem așa mulți tineri alături de noi. Este generația care ne va înlocui pe noi în această nobilă și frumoasă meserie. Avem copiii alături de noi și ne bucurăm foarte mult ca aceștia să vadă o parte din tehnica noastră și din munca noastră de zi cu zi. Vă mulțumim că sunteți aproape de noi și vă spunem că suntem și noi aproape de comunitate, întotdeauna acolo unde trebuie și este nevoie de noi”, a spus comandantul IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica.


IPJ Vrancea a demarat activitățile dedicate Zilei Poliției Române în urmă cu o săptămână, atunci cînd a luat startul o campanie de donare de sânge intitulată „Zâmbete pentru viață”.

 

Adauga comentariu